The Black Archives en De Correspondent

Hier zijn we koningen

Hier zijn we koningen | Verzwegen Geschiedenis

Lisette Ma Neza heeft heel lang niet willen nadenken over haar eigen verhaal. Geïnspireerd door de reeks ‘Verzwegen Geschiedenis’ die Karin Amatmoekrim voor De Correspondent schreef, waagt ze zich alsnog aan het ontrafelen van wat diep weggestopt was in een rugtas. Bagage die ze overal meezeulde maar nooit in keek. Met erin een keur aan verzwegen familiale anekdotes over vluchten uit Rwanda, de verschrikkingen van genocide maar vooral overheersende stilte. Een universeel verhaal over ontworteling en de reis daaruit.

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Hier zijn we koningen | Verzwegen Geschiedenis - trailer

Theaterkrant

“Hier zijn we koningen laat je via taal, beweging en beeld voelen hoe oorlog en vluchtelingenstromen een triest refrein vormen dat telkens weer, over de wereld verspreid opklinkt.”

Publieksreactie

“Ik vond het een geweldige, helende voorstelling waar de zoektocht voor een sense of belonging juist een "sense of belonging" creeërde omdat het zo herkenbaar was. De zang van Melvin, was bovennatuurlijk goed, bijna spiritueel.”

Piet Menu

“Het idee voor deze voorstelling kwam door het thema eenzaamheid, waar wij nu aan werken, en het besef dat je ook als groep eenzaam kan zijn. Bijvoorbeeld als jouw geschiedenis nooit verteld wordt”

Lisette Ma Neza

Lisette Ma Neza

Idee, tekst en performance

Lisette is slam poet en muzikant. Ze is afkomstig uit Nederland, maar woont ondertussen in Brussel, waar ze film studeert. In 2017 won ze als eerste Nederlandstalige, als eerste vrouw en als eerste dichter van kleur het Belgisch Kampioenschap in Poetry Slam.

Ira Kip

Ira Kip

Regie & muziek

Theatermaker, auteur en regisseur, noem Ira gerust een alleskunner. Multidisciplinair, als je wilt. Geboren in Amsterdam, met Caribische roots, afgestudeerd aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam én The New York School voor Drama in New York.

Winne

Winne

Regie & muziek

Winne (Winston Bergwijn) is rapper, labeleigenaar van Couture 33 en docent op de Herman Brood Academie. Geboren en getogen in Rotterdam is Winne ook lid van hiphopgroep Great Minds. Daarnaast is hij partner en talentontwikkelaar bij Coolhaven Collab: een tweejarig traject in samenwerking met de Erasmus Universiteit, waarbij instellingen en artiesten hun krachten bundelen en jong talent helpen zich te oriënteren en verdiepen in verschillende kunstdisciplines.

Barbara Willemsen

Performer

Daniël Pando

Performer

Giovanni Pisas

Performer

Melvin Aroma

Performer

Revé Terborg

Performer

Rubiën Florens Vyent

Performer

Piet Menu

Artistiek advies

Benjamin Ankomah

Componist en producer

Faizah Grootens

Choreografie

Ilgin Abeln

Dramaturgie

Atelier Clement

Decor/kostuum ontwerp

Mike Evers

Lichtontwerp

Flore Kueter

Eerste assistent decor/kostuumontwerp

Menthe de Kloe

Tweede assistent decor/kostuumontwerp

Saron Tesfahuney

Regie-assistentie

Karin Amatmoekrim

Verzwegen Geschiedenis voor De Correspondent

Selwyn de Wind

Fotografie

Stan Bannier

Hoofd techniek

Rianne Valstar

Productie

Lysanne van Esch

Productie

Ilrish Kensenhuis

Educatie

Gisèle Mambre

Publicatie

The Black Archives

In samenwerking met

De Correspondent

In samenwerking met

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel