Het Zuidelijk en Firma Ducks

Ode aan de ontmoeting

Nacht in...

Speciaal voor deze voorstelling selecteerden we drie spelers uit elke speelstad. Samen met professionele acteurs en een muzikant spelen ze deze ontroerende en grappige voorstelling. In de schemering, op een schijnbaar toevallig moment, komen vijf onbekenden elkaar tegen in een ruimte die ooit een stadsplein was. Terwijl de muziek van de maan aanzwelt, proberen ze te ontdekken hoe ze hier terecht zijn gekomen. Onderwijl tasten ze elkaar af, krijgen de slappe lach, en raken verstrikt in een grotesk drama dat leidt tot het bizarre idee om met elkaar iets groots en onvoorstelbaars teweeg te brengen.

Ontmoetingen

Piet Menu

“Liliane Brakema laat in deze voorstelling het mooie in de mens zien. Ook al zijn we soms eenzaam, de hunkering naar elkaar overwint”

Liliane Brakema

Liliane Brakema

Regie en tekst

Regisseur Liliane Brakema (1987) zet in haar werk een sterke beeld- of bewegingstaal tegenover een (bestaande) tekst. Als vaste gastregisseur is zij jaarlijks te zien bij het Noord Nederlands Toneel/Club Guy&Roni (NITE). Naast haar jaarlijkse werkzaamheden bij het Noord Nederlands Toneel heeft ze haar eigen gezelschapje &Brakema Producties waarmee ze in 2017 haar eerste tourende productie Face to Face maakte. Ondertussen regisseerde ze bij de grotere huizen bijvoorbeeld August Strindberg’s Dodendans bij Theater Freiburg (2017), Menuet bij NTGent (2018), Leonce en Lena van Georg Buchner bij Schauspielhaus Bochum (2019), Agatha van Marguerite Duras bij Matzer (2020) en volgend seizoen Nacht In.. voor Het Zuidelijk Toneel (2021).

Voordat Liliane Brakema (1987) aan theater begon, behaalde ze haar (cum laude) bachelor ‘Economie en Bedrijfskunde’ aan de Universiteit van Amsterdam waar ze afstudeerde met het boek ‘Microfinance: for profit or poverty reduction’. In 2015 studeerde ze af aan de Regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam met de voorstellingen ‘Gif’ en ‘De Wilde Eend’. Deze laatste voorstelling werd door de jury van het Nederlands Theater Festival (TF) geselecteerd als een van de tien beste voorstellingen van dat seizoen.

Liliane haalt haar inspiratie uit de wereld om haar heen. Zij reisde veel over de wereld om haar blik te verbreden en de visie op haar eigen maatschappij aan te scherpen en te bevragen. Voor deze voorstelling reist ze door heel Nederland op zoek naar verhalen over eenzaamheid. 

 

Toon Kuijpers

Spel

Reinier Schimmel

Spel

Marie Groothof

Spel

3 spelers uit uw stad

Spel

Femme van den Berg

Research en productie

Piet Menu

Artistiek advies

Thijs van Vuure

Compositie

Sanne Danz

Decor

Jolanda van de Ven

Kostuum

Eva Jansen Manenschijn

Tekstbijdragen

Cecile Brommer

Dramaturgie

Ludy Graffelman

Regieassistent en research

Emile van Gils

Techniek

Lysanne van Esch

Productie

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte