Eenzaamheid

en we zijn nochtans met zovelen 21-22

Eenzaamheid

Vanaf 2021 stellen we een aantal thema's centraal dat ons veelzijdige programma focus geeft en volop mogelijkheden biedt om te verbinden. Een paraplu voor een scala aan voorstellingen binnen terugkerende formats. 'EENZAAMHEID – en we zijn nochtans met zovelen' is één van de thema's.

WEHT Mr Pete Sofie Knijf extrablauw2web

Voorstelling

What Ever Happened to Mr. Pete?

What Ever Happened to Mr. Pete?

What Ever Happened to Mr. Pete? is not your usual play. Het publiek zit in twee groepen naast elkaar, maar ziet elkaar niet. De tribune en de speelvloer zijn door een muur in tweeën gedeeld en het publiek krijgt een koptelefoon op. Wie ziet wat? Zien we hetzelfde? Wat is de werkelijkheid? En waarom willen we die zo graag snappen?

Nacht in website

Voorstelling

Nacht in...

Nacht in...

Twee inwoners van de stad, per avond speciaal voor deze voorstelling geselecteerd, spelen samen met drie professionele acteurs deze gloednieuwe voorstelling van Het Zuidelijk Toneel en &Brakema Producties. Zij nemen de toeschouwer mee op een theatrale reis langs opvallende mensen uit de stad.

Zo ontmoeten we via Rik, de hoogbegaafde jongen met de beste cijfers die toch altijd tekortschiet, of Max, de dakloze clown die door het leven gehard is en naarstig op zoek is naar een moment van tederheid en Ida die elke dag naar haar zieke man in het tehuis fietst om voor hem te zorgen en zelfs zijn begrafenisspeech al in orde heeft.

Verzwegen Geschiedenis Selwyn liggend

Voorstelling

Hier zijn we koningen | Verzwegen Geschiedenis

Hier zijn we koningen | Verzwegen Geschiedenis

Lisette Ma Neza heeft heel lang niet willen nadenken over haar eigen verhaal. Geïnspireerd door de reeks ‘Verzwegen Geschiedenis’ die Karin Amatmoekrim voor De Correspondent schreef, waagt ze zich alsnog aan het ontrafelen van wat diep weggestopt was in een rugtas. Bagage die ze overal meezeulde maar nooit in keek. Met erin een keur aan verzwegen familiale anekdotes over vluchten uit Rwanda, de verschrikkingen van genocide maar vooral overheersende stilte. Een universeel verhaal over ontworteling en de reis daaruit.

BEN PR beeld BOG

Voorstelling

BEN.

BEN.

De première van BEN. was voorzien op 3 december 2021 maar de zoveelste lockdown
stak daar een stokje voor. Inmiddels is BEN. uitgegroeid tot een project
met vertakkingen in verschillende vormen. Lees er meer over op de
website van BOG.

“Ik ben Benjamin. Maar mijn vrienden noemen me Ben. In het Turks betekent ben: ‘ik’. Ik ben Ben. Tenminste, zo ben ik genoemd. Of benoemd. Ik noem ben. Maar of ik Ben ook echt daadwerkelijk bén… Daar ben ik nog niet zo zeker van.”

Voor het eerst maakt BOG., de collectie van schrijvende spelers, een voorstelling waarin één persoon centraal staat. BEN. gaat over wie Ben precies is. Wat maakt Ben tot Ben behalve die drie letters? Want Ben mag dan wel Ben worden genoemd maar wie is Ben nog meer? En wie niet?

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel