Het Zuidelijk Toneel en Stefaan Van Brabandt

Actueler dan ooit

Marx

Vraagtekens zetten bij je eigen voorstelling, dat doe je niet als gezelschap. Maar toch: Socrates is voor de eeuwigheid, Spinoza gaat ook nog wel wat eeuwen mee, maar Karl Marx? Onterecht vraagteken, vindt regisseur Stefaan Van Brabandt. De ideeën van de grondlegger van het communistisch gedachtengoed zijn volgens hem actueler dan ooit.

Piet Menu over de voorstelling Marx

0:00

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Monoloog

Aanbeden en vervloekt

Trailer van Marx

Filip Tielens op KLARA

“Het scherpste politieke theater dat ik in tijden heb gezien. Confronterend en prikkelend. We gingen aangevuurd en gloedvol naar buiten.”

Frank Lammers en Johan Heldenbergh zijn Karl Marx

De Morgen

“De tekst van Van Brabandt swingt en zingt als het sextet van Miles Davis ten tijde van Kind of Blue, de boodschap bijt.”

Stefaan Van Brabandt

Stefaan Van Brabandt

Concept, tekst en regie

Stefaan Van Brabandt (Gent, 1979) is (toneel)schrijver, acteur, singer-songwriter én filosoof. Dat maakt hem tot dé man om ons een spiegel voor te houden. In zijn stukkenreeks rond de grote wijsgeren vloeien heden, verleden en toekomst samen. Theater dat uitnodigt tot denken. Geschreven in taal die ons lijkt toe te zingen. Bij Het Zuidelijk Toneel maakte Stefaan vier succesvolle filosofenvoorstellingen Socrates, Marx, Spinoza en Sartre & de Beauvoir.

Frank Lammers

Acteur

Johan Heldenbergh

Acteur

Wannes Gyselinck

Dramaturgie

TailormadeSuits

Pak

Piet Menu

Artistiek advies

Dimitri Devos

Techniek

Emile van Gils

Techniek

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel