Sarah Moeremans

Reigen re-Erected (aka Rijgen, dé Oerolhit van 2022)

Reigen re-Erected

Na het succes van Mission Molière en Crashtest Ibsen brengt Het Zuidelijk Toneel Reigen re-Erected (aka Rijgen, dé Oerolhit van 2022). Geïnspireerd door Arthur Schnitzlers Reigen, waarin Schnitzler in tien scenes een portret van de seksuele moraal eind 19e eeuw schetst. In deze versie belichten regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht op humoristische wijze de mysterieuze en kwetsbare hoeken van lust en liefde in onze tijd.

Arlecchino-nominatie voor Louis van der Waal

Rijgen - teaser

⭐⭐⭐⭐ De Volkskrant

“Rijgen is een opvallend opgewekte, lichte, soms zelfs erg grappige voorstelling”

⭐⭐⭐⭐ Trouw

“De oprechtheid waarmee de makers in het gevoelsleven van een en ander zijn gedoken, zorgt voor een ontvankelijke sfeer, die vooroordelen doet vervliegen. Alleen al daarom mag 'Rijgen' best taboedoorbrekend heten.”

⭐⭐⭐⭐ NRC

“Integere vrijplaats voor onderdrukte gevoelens en taboes.”

Dagblad van het Noorden

“De Oerol hit van 2022 lijkt al bekend. Nog een uur pijn van het lachen na de hilarische bewerking van Arthur Schnitzlers schandaaltekst uit 1896 door Sarah Moeremans.”

Sarah Moeremans

Sarah Moeremans

Regie

Sarah Moeremans is artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel. Sinds 2021 is ze betrokken als vaste regisseur en co-artistiek leider bij het gezelschap. Haar werk is filosofisch reflectief met een vleugje satire en taal als de belangrijkste bouwsteen. Sinds 2013 werkt ze zeer regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Bij Het Zuidelijk Toneel maakte ze o.a. de tekstloze voorstelling Shut Up and Play With Me, theaterexperience What Ever Happened to Mr. Pete? en de bingewatchvoorstelling Crashtest Ibsen.

Joachim Robbrecht

Tekst & dramaturgie

Keja Klaasje Kwestro

Spel

Louis van der Waal

Spel

Peter Seynaeve

Spel

Joep van der Geest

Spel

Dorothee Curio

Decorontwerp

Sofie Knijff

Fotograaf

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel