Het Zuidelijk Toneel & Stefaan Van Brabandt

No 1 in onze filosofenreeks

Socrates

Socrates, “vader van de filosofie”, leermeester van Plato, was de luis in de pels van de Atheense bevolking. Hij zette hen aan het denken door op ironische wijze kritische vragen te stellen bij al hun vanzelfsprekendheden. Wat hem niet in dank werd afgenomen: op zijn 70ste werd hij aangeklaagd en veroordeeld tot de doodstraf met de gifbeker.

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Socrates

Wouter Hillaert, De Standaard, 12 oktober 2015

“'Ik heb geen filosofie, ik filosofeer.’ Het maakt van Socrates een fijne injectie van gezonde twijfel, als vaccin tegen alle evidenties, alle loze kretologie.”

Stefaan Van Brabandt

Concept, tekst en regie

Bruno Vanden Broecke

Spel

Wannes Gyselinck

Dramaturgie

Dimitri Joly

Techniek

De Verwondering & De Speelman

Productie

Altijd iets te doen
  • Op 9 en 10 oktober 2018 is de MAAK manifestatie van HNTeducatie een feit. Dan transformeert Het Nationale Theater tot één groot laboratorium waar (kunst) vakdocenten, meesters, juffen, beleidsmakers, theatermakers én leerlingen uit het hele land de kracht van hun eigen makerschap aan den lijve zullen ondervinden. 

    Woensdag 10 oktober begint met de voorstelling Socrates van Het Zuidelijk Toneel, over de kracht en het belang van ‘niet weten’ en het kritisch bevragen.

    Tickets

Op 9 en 10 oktober 2018 is de MAAK manifestatie van HNTeducatie een feit. Dan transformeert Het Nationale Theater tot één groot laboratorium waar (kunst) vakdocenten, meesters, juffen, beleidsmakers, theatermakers én leerlingen uit het hele land de kracht van hun eigen makerschap aan den lijve zullen ondervinden. 

Woensdag 10 oktober begint met de voorstelling Socrates van Het Zuidelijk Toneel, over de kracht en het belang van ‘niet weten’ en het kritisch bevragen.

Tickets

Verkoop

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel