Het Zuidelijk, Nieuwe Helden en Stage-Z

Zoeken naar het man-zijn vandaag de dag

De Man is Lam

De man verkeert in een identiteitscrisis!
Want échte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen, maken vuur en plakken banden. Tegelijk wordt ook verwacht dat ze mee snikken met Grey’s Anatomy, kaarsjes aansteken en de gezinstaken evenwichtig oppakken. Kortom, het valt niet mee om man te zijn in onze huidige sterk vervrouwelijkte maatschappij, vol tegenstijdige verwachtingen.

Piet Menu over de voorstelling De Man is Lam

0:00

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Visies op man-zijn

Volkskrant, 15 mei 2017 ★★★★☆

“De Man is Lam is een geestige zoektocht naar man-zijn anno nu.”

Ahmet Polat

Ahmet Polat

Fotograaf

Ahmet Polat (Fijnaart, 1978) is een prijswinnend fotograaf en filmmaker. Zijn werk wordt internationaal tentoongesteld. Onder meer in het Stedelijk Museum Amsterdam, Foam Fotografiemuseum, Rijksmuseum Amsterdam, Istanbul Modern en BOZAR Brussel. Daarnaast kun je hem kennen van zijn vaste fotorubriek bij Buitenhof, als Fotograaf des Vaderlands of als jurylid in het tv-programma Het perfecte plaatje.

Rashif El Kaoui

Rashif El Kaoui

Audiovisueel kunstenaar

Rashif El Kaoui (Diest, 1988) is acteur, audio-maker en schrijver. Hij studeerde in 2014 af als Master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2016 werd zijn proza bekroond met de El Hizjra Literatuurprijs - dé literaire prijs voor proza en poëzie van kleurrijk talent in Nederland en Vlaanderen. Ook Das Mag pikte zijn werk op en publiceerde het in Das Magazin en in de Sampler 2018 - een bundel met werk van jonge beloftevolle auteurs.

Lucas De Man

Creator

Pascal Leboucq

Scenografie

Piet Menu

Artistiek advies

Amber Bloos

Projectcoördinator

Britt Mooren

Artistiek assistent theater

Merel Musch

Artistiek assistent beeld

Emile van Gils

Techniek

Tom IJpelaar

Techniek

Educatie

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel