Het Zuidelijk en Stichting Nieuwe Helden

Lucas De Man neemt je mee in een reis door Europa​

De Man door Europa

Een theatrale lecture performance over de opkomende generatie visionairs van Europa. In deze voorstelling neemt Lucas zijn publiek met behulp van interviewfragmenten mee langs de belangrijkste inzichten en strijdpunten van de jonge generatie Europeanen die hij op zijn reis tegenkwam.

Piet Menu over de voorstelling De Man door Europa

0:00

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Reisverslag

Cultuurpers, 9 augustus 2015

“Zelden meegemaakt dat een voorstelling zo’n actueel inzicht kon veroorzaken”

Volkskrant, 10 augustus 2015

“Lucas De Man pakt zijn publiek in op hartveroverende wijze, met hulp van interviews, video, boeken en Playmobilpoppetjes”

Piet Menu

“In tijden van verandering, biedt ons rijke verleden inzichten voor de toekomst. Door letterlijk met elkaar in dialoog te gaan ontstaan komen we tot nieuwe zienswijzen. Lucas slaagt er als geen ander in je mee te nemen.”

Lucas De Man

Lucas De Man

Concept, regie en spel

Lucas De Man (Roeselare, 1982) is regisseur en artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros). Lucas beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid energie die in alle richtingen stroomt: hij maakt theatervoorstellingen, beeldende kunstinstallaties, performances en projecten die buiten de disciplines treden. Hij verwondert, verstrooit, verbaast, verwart. Het doel is te komen tot een ont-moeting: een moment van niet moeten, een moment waarin je als mens jezelf mag zijn. Hij maakte vele projecten bij Het Zuidelijk Toneel o.a.; De Man in Azië, De Man is Lam, Democracy 3.0, De Bastaard en dit seizoen is hij betrokken bij het project Het meisje met de zwavelstokjes over kinderarmoede.

Piet Menu

Artistiek advies

Ruut van der Beele

Videomontage en regie

Kimberly Major

Dramaturgie en projectleider

Thomas Vanheste

Journalistieke ondersteuning

Ton Vorselaars

Camera

Pepijn Robben

Camera

Matthijs Rümke

Met dank aan

Emile van Gils

Techniek

Tom IJpelaar

Techniek

Maarten Snoeck

Techniek

Ook Engelstalig

Contact

Boeken van de voorstelling

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel