Een voorstelling, fototentoonstelling, podcast-serie, inspiration talk en veel meer over de zoektocht naar man-zijn

De Man is Lam

Geïnspireerd door de vraag of het nu eigenlijk makkelijk of moeilijk is om man te zijn heden te dage gingen Lucas De Man, Ahmet Polat, Rashif El Kaoui op stap, op zoek naar de moderne man en zijn uitdagingen. Eva Line de Boer vervolgde de zoektocht door met vijf jonge moslima’s het gesprek over het leven en de liefde aan te gaan.


Positie van de man

Hzt Web 1920X1080 De Man Is Lam

Voorstelling

De Man is Lam

De Man is Lam

De man verkeert in een identiteitscrisis!
Want échte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen, maken vuur en plakken banden. Tegelijk wordt ook verwacht dat ze mee snikken met Grey’s Anatomy, kaarsjes aansteken en de gezinstaken evenwichtig oppakken. Kortom, het valt niet mee om man te zijn in onze huidige sterk vervrouwelijkte maatschappij, vol tegenstijdige verwachtingen.

Voorstelling

project De Man is Lam - What’s a Man, the Man squad Mg 0036Bewerkt2

Inspiratie talk

What's in a Man, The Man Squad

What's in a Man, The Man Squad

Speciaal voor een jongere doelgroep werkte Lucas De Man met 4 talentvolle mannen van begin twintig aan een performance over mannelijkheid. Ze gaan de speelvloer op met elk een eigen cultuur, geloof en passie. De performers sparen zichzelf en elkaar niet en dagen uit tot openheid rond dit onderwerp. In deze gelaagde en verrassende performance delen zij hun visie op man-zijn en vertellen zij hun persoonlijke verhaal.

Postcast serie

Project De Man is Lam Img 3482 1 768X512

De Man is Lam

Wanneer voelde je je voor het eerst man? Deze vraag vormt het startpunt voor een uiteenlopende audioreeks van de mannen van De Man Is Lam. Laat je inspireren, verwonderen en schokken door oprechte verhalen van de mannen die zij ontmoeten. De stijl, vorm en lengte van de geluidsfragmenten variëren en zo laat Rashif de man van alle kanten horen.

Foto-expositie

De Man is Lam scenefoto 9 Fotografie Merel Musch

The Myth of Men

Voormalig fotograaf des Nederlanden Ahmet Polat filmde en fotografeerde mannen doorheen heel Nederland. Resultaat is vanaf 8 september te zien op de Biënnale van Istanbul. 

Ahmet Polat creëert samen met vormgever Pascal Leboucq een ruimtelijke opstelling waarin panoramische oerbeelden, cinematografische foto’s van momenten waarop verschillende mannen samenkomen te zien zijn en waarin (wetenschappelijke) bevindingen en persoonlijke verhalen te horen zijn.

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel