Taboes

grenzen van het morele denken 21-22

Taboes

Vanaf 2021 stellen we een aantal thema's centraal dat ons veelzijdige programma focus geeft en volop mogelijkheden biedt om te verbinden. Een paraplu voor een scala aan voorstellingen binnen terugkerende formats. 'TABOES – grenzen van het morele denken' is één van de thema's.

Reigen Re erected Het Zuidelijk Toneel Sofie Knijff 3

Voorstelling

Reigen re-Erected

Reigen re-Erected

Na het succes van Mission Molière en Crashtest Ibsen brengt Het Zuidelijk Toneel Reigen re-Erected (aka Rijgen, dé Oerolhit van 2022). Geïnspireerd door Arthur Schnitzlers’ Reigen, waarin Schnitzler in tien scenes een portret van de seksuele moraal eind 19e eeuw schetst. In deze versie belichten regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht op humoristische wijze de mysterieuze en kwetsbare hoeken van lust en liefde in onze tijd.

Lo Lie Taa Horizontaal Krista Van Der Niet

Voorstelling

LO LIE TAA

LO LIE TAA

De klassieker Lolita van Vladimir Nabokov werd voor het eerst gepubliceerd in 1955. Het boek, dat de obsessie van een volwassen man voor een twaalfjarig meisje beschrijft, was destijds zeer controversieel. De roman is volledig geschreven vanuit het perspectief van de mannelijke hoofdrolspeler. Maar hoe beleeft het kind de aantrekkingskracht tot de verboden wereld van volwassenen?

De Vrouw Die De Honden Eten Gaf Liggend Beeld Bart Grietens 10

Voorstelling

De vrouw die de honden eten gaf

De vrouw die de honden eten gaf

De vrouw die de honden eten gaf speelt nog 2 keer exclusief in Kaapstad, Zuid-Afrika. Lees er hier meer over.

Afgelopen zomer werd België opgeschrikt door het nieuws over de volledige vrijlating van Michèle Martin. In de pers werd zij de meest gehate vrouw van het land genoemd, de vrouw die twee kinderen in een kelder had laten verhongeren en sterven. Haar daden – of gebrek aan daadkracht – leken onvergefelijker dan die van haar echtgenoot, moordenaar en verkrachter Marc Dutroux.

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel