Het Zuidelijk en Festival Cement

'Laat me je hart zien. Je wordt meer jezelf als ik van je houden mag.'

LO LIE TAA

De klassieker Lolita van Vladimir Nabokov werd voor het eerst gepubliceerd in 1955. Het boek, dat de obsessie van een volwassen man voor een twaalfjarig meisje beschrijft, was destijds zeer controversieel. De roman is volledig geschreven vanuit het perspectief van de mannelijke hoofdrolspeler. Maar hoe beleeft het kind de aantrekkingskracht tot de verboden wereld van volwassenen?

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Wat als we het perspectief nu eens omdraaien?

VR

Theaterkrant 2019

“Benno Veenstra slaagt erin om de toeschouwers mee te laten voelen met de jongen: ongemakkelijk, vies, geïntrigeerd, schuldig.”

PLAN Talentontwikkeling Brabant

Marijn Graven

Marijn Graven

Regie

Marijn Graven (1984) studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze maakt intieme, aansprekende voorstellingen vol verhalen die tegelijk persoonlijk en universeel zijn. Samen met haar acteurs en het publiek gaat zij op zoek naar antwoorden op grote en kleinere levensvragen, bijgestaan door een breed scala aan historische figuren en fictieve personages. In het theater, waar verbeelding en realiteit elkaar aanraken, maakt zij de grote verhalen uit het wereldrepertoire tot een hedendaagse spiegel voor herkenbare zorgen en verlangens.

Inés Sauer

Dramaturgie

Simone Eggen

Decorontwerp

Nunzio Caponio

Tekst

Benno Veenstra

Spel

George Dhauw

Compositie muziek en geluid

Pim Pernet

Productie

Maartje Prins

Kostuumontwerp

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel