Normaal

over gemiddeldes en afwijkingen 22-23

Normaal

Wat is normaal? En wie bepaalt dat eigenlijk? Waarom willen we eigenlijk alles zo helder mogelijk in categorieën en vakjes onderbrengen? En natuurlijk ontsnappen we ook niet aan onze natuurlijke neiging om onszelf als norm te gebruiken. We putten uit wiskunde, psychologie, logica en biologie om de wonderlijke wereld van het normale en de uitzondering vorm te geven. Van psychiatrie tot musical, van Molière tot Marco Kroon.

HZT Kroon ex Sofie Knijff low

Voorstelling

Kroon

Kroon

Kroon toont je een avond op het kruispunt van verleden en toekomst. Terwijl een veteraan afscheid probeert te nemen van zijn dochter die op missie gaat haalt zijn verleden hem langzaam in. Gillis Biesheuvel en schrijver Dana Linssen doken in de wereld van defensie. Geïnspireerd door het bijzondere parcours van Marco Kroon interviewde zij hem en vele anderen om inzicht te krijgen in de complexe en gesloten wereld van defensie waar overtuiging, eer en landsbelang strijden met het leven van alledag.

HZT Finding Willard lig Sofie Knijff jpggroot

Voorstelling

Finding Willard

Finding Willard

Reis mee met Tom Struyf in Finding Willard. Een filmisch reisverhaal over zorgen voor elkaar. Een intieme voorstelling waarbij het publiek op drie tribunes rondom een plattegrond van het dorp Willard zit, waardoor je als toeschouwer heel nauw bij de plek betrokken wordt - alsof je er zelf rondloopt.

HZT Mission Molière foto Sofie Knijff liggend jpegklein

Voorstelling

Mission Molière

Mission Molière

Last van een ochtendhumeur? Soms een hekel aan tout le monde? Gekweld door een onbeantwoorde amour? Jaloers op een kluizenaar die zich verstopt in de uitgestrekte bossen van Alaska? Herkenbaar? Dan ben je toe aan deze Mission Molière, een radicale bewerking van de Franse komedie De Mensenhater. Oh la la!

HZTBOG TWO Sofie Knijff extrablauw jpgklein

Voorstelling

TWO. is not a solo

TWO. is not a solo

Na haar solo’s ONE. en ALL. maakt Lisa Verbelen dit keer geen solo. In TWO. vormt ze een duo samen met gelauwerd jazzmuzikant Hendrik Lasure. Vertrekkend vanuit het thema tegenstellingen en geïnspireerd door het taoïsme en hiphop, maken Lisa en Hendrik samen een muziekalbum en met regisseur Suze Milius een theatraal concert.

Leuk avondje uit Extrablauw2k1

Voorstelling

Een leuk avondje uit 8+

Een leuk avondje uit 8+

In deze voorstelling lopen de emoties hoog op. Verdriet, angst, liefde, schaamte, blijdschap en eenzaamheid krijgen allemaal hun eigen spetterende shownummer. En ook achter de schermen wordt er van alles gevoeld. Terwijl de musicalsterren zingen en dansen alsof hun leven ervan af hangt, proberen ze backstage de grootste gevoelens buiten de deur te houden. Maar dat is niet eenvoudig. Zeker niet als je mens bent. Zal het ze toch lukken om zichzelf een beetje in toom te houden? Of stelen de emoties hier de show? Houd de dief!

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel