Normaal

over gemiddeldes en afwijkingen 22-23

Normaal

Wat is normaal? En wie bepaalt dat eigenlijk? Waarom willen we eigenlijk alles zo helder mogelijk in categorieën en vakjes onderbrengen? En natuurlijk ontsnappen we ook niet aan onze natuurlijke neiging om onszelf als norm te gebruiken. We putten uit wiskunde, psychologie, logica en biologie om de wonderlijke wereld van het normale en de uitzondering vorm te geven. Van psychiatrie tot musical, van Molière tot Marco Kroon.

HZT Kroon ex Sofie Knijff low

Voorstelling

Kroon

Kroon

Geïnspireerd door het bijzondere parcours van Marco Kroon die ‘als een Icarus ten hemel steeg en zijn vleugels brandde aan de dagdagelijkse werkelijkheid’, denkt maker en acteur Gillis Biesheuvel na over de positie van het Nederlandse leger. In tijden van vrede zijn onze strijdkrachten overbodig, bij dreiging moeten ze harder toeslaan.

HZT Finding Willard lig Sofie Knijff jpgkl

Voorstelling

Finding Willard

Finding Willard

Winter 2018. Op reis in de VS komt theatermaker Tom Struyf bij toeval aan in een klein dorpje. Willard ligt op de oevers van een uitgestrekt meer, in de schaduw van de ruïnes van een voormalige psychiatrische instelling. Gefascineerd door het landschap, een piepkleine kerkgemeenschap en de verhalen van de mensen die er wonen ontdekt Tom al snel een link met een psychiatrisch ziekenhuis in Geel, thuis in België. Een toevallige kennismaking met een bijzondere plek mondt uit in een meeslepende trip waarbij Toms persoonlijke leven innig met Willard verweven raakt.

HZT Mission Molière foto Sofie Knijff liggend jpegklein

Voorstelling

Mission Molière

Mission Molière

Last van een ochtendhumeur? Soms een hekel aan alles en iedereen: de politiek, de mede-weggebruikers, de gasten in de Slimste Mens? Jaloers op een kluizenaar die zich verstopt in de uitgestrekte bossen van Alaska?
Herkenbaar? Dan ben je toe aan deze Mission Molière, een radicale bewerking van de Franse komedie De Mensenhater.

HZTBOG TWO Sofie Knijff extrablauw jpgklein

Voorstelling

TWO.

TWO.

Na haar solo’s ONE. en ALL. maakt Lisa Verbelen dit keer geen solo. In TWO. vormt ze een duo samen met gelauwerd jazzmuzikant Hendrik Lasure. Vertrekkend vanuit het thema tegenstellingen en geïnspireerd door het taoïsme en hiphop, maken Lisa en Hendrik samen een muziekalbum en met regisseur Suze Milius een theatraal concert.

Extrablauw2k1

Voorstelling

Een leuk avondje uit 8+

Een leuk avondje uit 8+

In deze musical krijgen pech, verdriet, angst, schaamte, jaloezie en eenzaamheid allemaal hun eigen spetterende shownummer. De spelers dansen en zingen alsof hun leven ervan af hangt. Maar helaas kan niet iedereen meedoen. Aan de zijlijn broeit er ook nog wat. Best lastig om uit te leggen wat dat precies is. Beetje onduidelijk allemaal. Maar wat gebeurt er nu? Wordt daar stiekem de show gestolen? Houd de dief!