Het Zuidelijk Toneel & Tom Struyf

Een reisverhaal over een kleine gemeenschap van mensen tegen de achtergrond van een voormalige psychiatrische instelling.

Finding Willard

Winter 2018. Op reis in de VS komt theatermaker Tom Struyf bij toeval aan in een klein dorpje. Willard ligt op de oevers van een uitgestrekt meer, in de schaduw van de ruïnes van een voormalige psychiatrische instelling. Gefascineerd door het landschap, een piepkleine kerkgemeenschap en de verhalen van de mensen die er wonen ontdekt Tom al snel een link met een psychiatrisch ziekenhuis in Geel, thuis in België. Een toevallige kennismaking met een bijzondere plek mondt uit in een meeslepende trip waarbij Toms persoonlijke leven innig met Willard verweven raakt.

Artistiek leider Piet menu over deze voorstelling

“Tom Struyf combineert de filmische kracht die we ook al met True Copy/Berlin lieten zien met zijn eigen fysieke aanwezigheid op een podium. Hij maakt de geschiedenis van de psychiatrie en het zorgen voor elkaar persoonlijk en aangrijpend met zijn meesterlijk verteltalent.”

Tom Struyf

Tom Struyf

Concept, tekst en spel

Tom Struyf (1983) is theatermaker, schrijver en landschapsontwerper. In zijn theaterwerk maakt hij het publiek deel van een persoonlijke, integere zoektocht. Terugkerende fascinaties zijn de vermenging van feit en fictie in de wereld om ons heen, hoe we ons verhouden tot verleden en toekomst, en de invloed van maatschappelijke veranderingen op het persoonlijke leven van mensen en gemeenschappen.

Fien Leysen

Cocreatie, camera en montage

Willem De Maeseneer

Cocreatie

Geert de Vleesschauwer

Camera, montage en technische supervisie

Bert Hornikx

Muziek

Manu Siebens

Vormgeving en installatie

Ina Peeters

Vormgeving en installatie