BOG. & Het Zuidelijk Toneel

Wie ben je?

BEN.

“Ik ben Benjamin. Maar mijn vrienden noemen me Ben. In het Turks betekent ben: ‘ik’. Ik ben Ben. Tenminste, zo ben ik genoemd. Of benoemd. Ik noem ben. Maar of ik Ben ook echt daadwerkelijk bén… Daar ben ik nog niet zo zeker van.”

Voor het eerst maakt BOG., de collectie van schrijvende spelers, een voorstelling waarin één persoon centraal staat. BEN. gaat over wie Ben precies is. Wat maakt Ben tot Ben behalve die drie letters? Want Ben mag dan wel Ben worden genoemd maar wie is Ben nog meer? En wie niet?

Existentiële vragen

BEN PR beeld BOG

Foto Taatske Pieterson

Piet Menu

“BOG. houdt je een speels filosofische spiegel voor die zowel relativeert als waardeert. Zie deze voorstelling als een speciaal voor jou zorgvuldig ingepakt cadeautje om in je eentje uit te pakken”

BOG.

BOG.

Maker

BOG. is de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen, Lisa Verbelen, dramaturg Roos Euwe en zakelijk leider Anne Baltus. Wanneer ze begonnen te praten is niet precies vastgelegd, maar sinds ze bij elkaar kwamen als BOG. collectie (Amsterdam, 2013) praten ze hele voorstellingen vol.

Judith de Joode

Spel en maker

Benjamin Moen

Spel en maker

Lisa Verbelen

Spel en maker

Sanne Vanderbruggen

Spel en maker

Roos Euwe

Dramaturgie

Johanna Trudzinski

Kostuumontwerp

Emile van Gils

Techniek

Floor Houwink ten Cate

Eindregie

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte