Stefaan Van Brabandt

Altijd weer die liefde

Sartre & de Beauvoir

Filosofie op de planken: een gouden combinatie. In Sartre & de Beauvoir kijken de cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. En op de liefde, évidemment. Altijd weer die liefde. Bejubeld theatermaker en filosoof Stefaan Van Brabandt slaat weer toe met deze filosofische dialoog. Je krijgt eindelijk inzicht op de vragen waarom we “gedoemd zijn tot vrijheid”; wat De Beauvoir bedoelt met de moraal van de dubbelzinnigheid en wat het betekent om authentiek mens te zijn? Jouw portie verantwoorde ontspanning.

⭐⭐⭐⭐⭐ de Volkskrant

“‘Sartre & De Beauvoir’ is zó meeslepend uitgevoerd dat je bijna hallucinerend de zaal uit loopt.”

⭐⭐⭐⭐ DeStandaard

“Lichtvoetigheid en diepgang zijn verenigbaar, bewijzen Frank Focketyn en Sien Eggers. Als het filosofenkoppel Sartre en De Beauvoir brengen ze een prachtig duet.”

⭐⭐⭐⭐ CuttingEdge

“Intellectueel prikkelend en diep ontroerend”

⭐⭐⭐⭐ Knack.be

“Met een vloeiende pen giet Van Brabandt de levens van beide filosofen, en de liefdevolle verstrengeling van die levens, in een theaterdialoog.”

ED

“De tekst van filosoof en regisseur Stefaan Van Brabandt is een sterk weefsel geworden waarin het abstracte existentialisme in heldere taal is vervlochten met het met volle teugen genoten leven van twee geliefden in uiterst turbulente tijden.”

Sartre & de Beauvoir - trailer

Simone de Beauvoir

“Hoe adembenemend de afmetingen van de wereld om ons heen ook zijn, en hoe dicht de duisternis van onze onwetendheid ook is, desondanks zijn wij vrij, nu en absoluut.”

Piet Menu

“Vogue zette De Beauvoir op de cover en zei: een vrouw die kan denken als een man. Really? Tijd voor eerherstel en echt inzicht in de leven, werk en de relatie van dit powercouple van de vorige eeuw. Een filosofische Who is Afraid of Virginia Woolf? Oui, peut-être!”

Repetitiefoto Sartre de B 3 sm

Repetitie bij Het Zuidelijk Toneel

Achtergrond informatie

Stefaan Van Brabandt

Stefaan Van Brabandt

Regie en tekst

Stefaan Van Brabandt (Gent, 1979) is (toneel)schrijver, acteur, singer-songwriter én filosoof. Dat maakt hem tot dé man om ons een spiegel voor te houden. In zijn stukkenreeks rond de grote wijsgeren vloeien heden, verleden en toekomst samen. Theater dat uitnodigt tot denken. Geschreven in taal die ons lijkt toe te zingen. Bij Het Zuidelijk Toneel maakte Stefaan vier succesvolle filosofenvoorstellingen Socrates, Marx, Spinoza en Sartre & de Beauvoir.

Frank Focketyn

Spel

Sien Eggers

Spel

Wannes Gyselinck

Dramaturgie

Piet Menu

Artistiek advies

Ilse Vermeulen

Kostuumontwerp

Dimitri Devos

Techniek

Diane du Pont

Productie

Petra Van Brabandt

Artistiek advies

Peter Van den Eede

Artistiek advies

Naïma Joris

Zang

Literatuur Vlaanderen

Met steun van

Koen Broos

Fotografie

ANP/epa/AFP

Bron foto Sartre & de Beauvoir

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel