Het Zuidelijk, Shakespeare en Lucas De Man

Bang voor de liefde?

Romeo & Julia

Lucas De Man regisseert het beroemdste liefdesverhaal uit de theatergeschiedenis. Laat u meevoeren door de prachtige taal van Shakespeare en de verboden en onmogelijke liefde tussen Julia Capulet en Romeo Montague. De strijd tussen de families wordt weer aangewakkerd en misverstanden en wanhoop stapelen zich op.

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Reeks Shakespeare

Romeo & Julia wordt de eerste van een reeks Shakespeare’s die regisseur Lucas De Man de komende jaren maakt. Hij behoudt de taal, de plot en de traditie van Shakespeare, maar kiest voor een team van dertigers om het uit te voeren. Via Shakespeare wil Lucas De Man de worsteling van zijn generatie laten zien met al hun dromen, verwachtingen en angsten op het gebied van liefde en identiteit. Een zoektocht waar uiteindelijk iedereen mee te maken heeft – in zijn eigen leven of dat van zijn kinderen of kleinkinderen.

Cast

Lucas De Man koos Sanne den Hartogh en Yonina Spijker voor de rollen van Romeo en Julia, generatiegenoten en geen onbekenden op het grote toneel. Yonina Spijker is veelvuldig te zien in voorstellingen van de Veenfabiek en Sanne den Hartogh in voorstellingen van Toneelgroep Oostpool. Daarnaast is Den Hartogh een van de spelers in het televisieprogramma De vloer op en speelde hij in de tv-serie Adam & Eva.

Lucas:

ZUBB, 13 april 2015 (http://www.zubb.nl/theater/4084/recensie-romeo-julia-door-het-zuidelijk-toneel)

“Moderne vertolkingen van Shakespeare komen relatief vaak langs, maar Het Zuidelijk Toneel zorgt voor een frisse wind door Romeo & Julia.”

William Shakespeare

Tekst

Lucas De Man

Regie en tekstbewerking

Tom Blokdijk

Tekstbewerking

Sanne den Hartogh

Spel

Nik van den Berg

Spel

Eva Meijering

Spel

Servaas Petrov

Spel

Hendrik Aerts

Spel

Lowie van Oers

Spelnik van den berg

Nik van den Berg

Muziek

Pascal Leboucq

Toneelbeeld

Julian Maiwald

Lichtontwerp

Romeo & Julia

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte

Bedankt! We hebben een e-mail gestuurd naar