Sarah Moeremans

Over lust en liefde. In 2022

Rijgen

Het unaniem goed ontvangen Rijgen geeft je lust en liefde in al haar verschijningsvormen. Van tinderdate tot uitgeblust stel, de happy single, de incestueuze relatie, webcamgirls, zoöfilie, pedofilie, gewelddadige groepsseks en ten slotte de aseksueel.

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Arlecchino-nominatie voor Louis van der Waal

Rijgen - teaser

Dagblad van het Noorden

“De Oerol hit van 2022 lijkt al bekend. Nog een uur pijn van het lachen na de hilarische bewerking van Arthur Schnitzlers schandaaltekst uit 1896 door Sarah Moeremans.”

⭐⭐⭐⭐ De Volkskrant (Vincent Kouters)

“Het. Iedereen doet het. Mensen doen het. Dieren ook. Mensen doen het met dieren. Vrouwen, mannen, kinderen en bejaarden doen het. Maar wat is het? Is het seks, of ook liefde? Genegenheid? Knuffelen, #metoo of wurgseks? In Rijgen onderzoeken regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht hét, in al zijn diversiteit.”

⭐⭐⭐⭐ De Volkskrant

“Rijgen is een opvallend opgewekte, lichte, soms zelfs erg grappige voorstelling”

⭐⭐⭐⭐ Trouw

“De oprechtheid waarmee de makers in het gevoelsleven van een en ander zijn gedoken, zorgt voor een ontvankelijke sfeer, die vooroordelen doet vervliegen. Alleen al daarom mag 'Rijgen' best taboedoorbrekend heten.”

⭐⭐⭐⭐ Trouw

“In de theatervoorstelling ‘Rijgen’ worden liefdestaboes met fantasie aangepakt”

⭐⭐⭐⭐ NRC

“Integere vrijplaats voor onderdrukte gevoelens en taboes.”

⭐⭐⭐⭐ NRC

“Een caleidoscopisch beeld van de mens die ploetert met lust, verlangen en geborgenheid.”

⭐⭐⭐⭐ Het Nieuwsblad

“Naast een bijzonder grappig stuk (alle pluimen naar het fantastische acteurstrio Peter Seynaeve, Ariane Van Vliet en de Nederlander Louis van der Waal), is deze ‘Rijgen’ ook doorleefd en menselijk.”

Lekker veel Sarah Moeremans dit voorjaar bij Het Zuidelijk Toneel

Sarah Moeremans

Sarah Moeremans

Regie

Sarah Moeremans (1979) is artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel. Sinds 2021 is ze betrokken als vaste regisseur en co-artistiek leider bij het gezelschap. Sarahs werk is filosofisch reflectief met een vleugje satire en taal als de belangrijkste bouwsteen. Sinds 2013 werkt ze zeer regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Bij Het Zuidelijk Toneel maakte ze o.a. de succesvoorstellingen Rijgen, What Ever Happened to Mr. Pete?, Shut Up and Play with Me en Mission Molière.

Joachim Robbrecht

Tekst & dramaturgie

Ariane van Vliet

Spel

Louis van der Waal

Spel

Peter Seynaeve

Spel

Dorothee Curio

Decorontwerp

Sofie Knijff

Fotograaf

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel