Het Zuidelijk en De Nieuwe Oost

Reisverhaal over mensen die maar niet van hun plek komen

Over de natuur van de dingen

Een meisje loopt na een eindexamenfeest naar huis. Klaar om de wereld te ontdekken raakt ze verdwaald in de wijk waar ze al haar hele leven woont. Ze herkent de straten niet, de huizen heeft ze nooit eerder gezien. Een man ligt wakker in de slaapkamer van een huis dat veel te groot is voor hem en zijn dochter ...

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Theaterkrant, 14 november 2018

“Tijd, plaats en zelfs personage schuiven in en uit elkaar, waarbij elk detail betekenis krijgt, regelmatig ook met een wrang komisch effect.”

Geluksfilosoof

Piet Menu

“Huisregisseur Suze Milius en Lowie van Oers tonen hoe helderheid en eenvoud leiden tot grote rijkdom. In drie persoonlijke verhalen vatten ze ons hele universum.”

Eve Hopkins (directeur De Nieuwe Oost)

“Lowie vertelt kleine verhalen binnen het grote geheel - over hoe de mens zijn weg zoekt in de wereld en daarbij al dan niet moedwillig verdwaalt. Door het spoor bijster te zijn, kom je soms onverwachts op de juiste plek terecht.”

NRC, 15 november 2018

“Theatermaker en auteur Lowie van Oers zet verschillende verhaallijnen naast elkaar en laat ze op wonderlijke, magisch-realistische manieren met elkaar botsen, als schepen in de nacht.”

Suze Milius

Suze Milius

Regie

Suze Milius (1986), winnares van de Erik Vos-prijs 2018, is in 2012 afgestudeerd aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en heeft inmiddels als regisseur uiteenlopende producties op haar naam staan.

Lowie van Oers

Tekst en spel

Roel Swanenberg

Spel

Eva Zwart

Spel

Christiaan Verbeek

Muziek

Studio Dennis Vanderbroeck

Decorontwerp

Janine Brogt

Dramaturgie

Eve Hopkins

Artistiek advies

Piet Menu

Artistiek advies

Menno van der Meulen

Scènefotografie

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel