Rashif El Kaoui en Ahmet Polat

Een theatrale foto-expositie

Meer dan duizend woorden

Van Fijnaart, naar Fine Art: het verhaal van Ahmet Polat, een prijswinnende fotograaf en filmmaker. Geïnspireerd door zijn moeders woorden: “Laat je door niemand tegenhouden, zelfs niet door mij”, verliet hij op 17-jarige leeftijd zijn Brabantse geboortedorp Fijnaart. Van aardbevingen tot topmodellen voor Vogue, alles ving hij met zijn camera, gedreven door een passie voor het vastleggen van de ziel van de mens. Als hem wordt gevraagd waar hij geboren is zegt hij altijd: “I was born in Fine Art”.

Trailer - Meer dan duizend woorden

Theaterkrant

“'Een boeiend live-retrospectief’ over de band van Polat met Turkije, in de vorm van een theatrale foto-expeditie op het snijvlak van fictie en documentaire.”

Brabants Dagblad

“Opmerkelijk is de chemie tussen het tweetal.”

de Volkskrant

“De charmante El Kaoui kruipt af en toe in Ahmets huid en vertelt meeslepend en expressief over bepalende gebeurtenissen in Polats leven.”

Rashif El Kaoui

Rashif El Kaoui

Tekst en spel

Rashif El Kaoui (Diest, 1988) is acteur, audio-maker en schrijver. Hij studeerde in 2014 af als Master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2016 werd zijn proza bekroond met de El Hizjra Literatuurprijs - dé literaire prijs voor proza en poëzie van kleurrijk talent in Nederland en Vlaanderen. Ook Das Mag pikte zijn werk op en publiceerde het in Das Magazin en in de Sampler 2018 - een bundel met werk van jonge beloftevolle auteurs.

Ahmet Polat

Ahmet Polat

Beeld en spel

Ahmet Polat (Fijnaart, 1978) is een prijswinnend fotograaf en filmmaker. Zijn werk wordt internationaal tentoongesteld. Onder meer in het Stedelijk Museum Amsterdam, Foam Fotografiemuseum, Rijksmuseum Amsterdam, Istanbul Modern en BOZAR Brussel. Daarnaast kun je hem kennen van zijn vaste fotorubriek bij Buitenhof, als Fotograaf des Vaderlands of als jurylid in het tv-programma Het perfecte plaatje.

Piet Menu

Artistiek advies

Annejet Brandsma

Decorontwerp & scènefotografie

Ilse Vermeulen

Kostuumontwerp

Michelle Samba

Muziek

Rianne Valstar

Productie

Arco Middendorp

Techniek & Lichtontwerp

Sofie Knijff

Fotografie campagnebeeld

Joris Verleg - STUDIO.SHIFFT

Videograaf trailer

Knuffel Meer dan duizend woorden Sofie Knijff liggend Web Res

Ahmet en Rashif (Foto door Sofie Knijff)

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel