Reis naar verleden en toekomst

De Bastaard

“Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom komt uit de Vlaamse Kempenklei, mijn Y-chromosoom uit het mulle Atlaszand.” Aan het woord is Rashif El Kaoui. Samen met Ahmet Polat reconstrueert hij de route van zijn vader, die vanuit Marokko naar België reisde en stierf in Zuid-Frankrijk. Een terugkeer naar een vader die hij amper heeft gekend. Ahmet gelooft dat een reis de beste stap zou zijn voor Rashif, om zichzelf beter te begrijpen.

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

De Bastaard Annavan Kooij 0825

Anna van Kooij

⭐⭐⭐⭐ De Volkskrant

“De Bastaard van Rashif El Kaoui is een indringend en ontroerend pamflet dat nog lang nagonst”

⭐⭐⭐⭐ Nieuwsblad

“El Kaoui heeft alles in handen om zijn pamflet van een bastaard uit te laten groeien tot, in meer dan één betekenis, de voorstelling van zijn leven”

Theaterkrant

“Het is een betekenisvolle artistieke statement: het verhaal van El Kaoui blijft van hem en wordt niet ter consumptie of voor oppervlakkige empathie aan het publiek voorgeschoteld. In plaats daarvan eist hij ruimte voor poëtische abstractie op – en daarmee autonoom bestaansrecht, én als kunstenaar én als ‘bastaard’.”

Piet Menu

“In elk koningsdrama heb je de bastaard die ook zijn deel van de koek opeist. Altijd negatief geportretteerd. Wij herstellen dat beeld in ere want de toekomst is niet alleen aan de vrouw, ook zeker aan de bastaard.”

Rashif El Kaoui

Rashif El Kaoui

Tekst en spel

Rashif El Kaoui (Diest, 1988) is acteur, audio-maker en schrijver. Hij studeerde in 2014 af als Master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2016 werd zijn proza bekroond met de El Hizjra Literatuurprijs - dé literaire prijs voor proza en poëzie van kleurrijk talent in Nederland en Vlaanderen. Ook Das Mag pikte zijn werk op en publiceerde het in Das Magazin en in de Sampler 2018 - een bundel met werk van jonge beloftevolle auteurs.

Ahmet Polat

Ahmet Polat

Video en spel

Ahmet Polat (Fijnaart, 1978) is een prijswinnend fotograaf en filmmaker. Zijn werk wordt internationaal tentoongesteld. Onder meer in het Stedelijk Museum Amsterdam, Foam Fotografiemuseum, Rijksmuseum Amsterdam, Istanbul Modern en BOZAR Brussel. Daarnaast kun je hem kennen van zijn vaste fotorubriek bij Buitenhof, als Fotograaf des Vaderlands of als jurylid in het tv-programma Het perfecte plaatje.

Laryssa Kim

Muziek en spel

Michelle Samba

Multi disciplinair kunstenaar en multi instrumentalist

Lucas De Man

Eindregie

Piet Menu

Artistiek advies

Ellen van Bunnik

Productieleider

Rianne Valstar

1e productieleider

Tom IJpelaar

Techniek

Birke Wobbes

Stagiaire video

Sascha de Jong

Stagiaire productie

Bonne Suits

Pakken met dank aan

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel