Reis naar verleden en toekomst

De Bastaard

“Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom komt uit de Vlaamse Kempenklei, mijn Y-chromosoom uit het mulle Atlaszand.” Aan het woord is Rashif El Kaoui. Samen met Ahmet Polat reconstrueert hij de route van zijn vader, die vanuit Marokko naar België reisde en stierf in Zuid-Frankrijk. Een terugkeer naar een vader die hij amper heeft gekend. Ahmet gelooft dat een reis de beste stap zou zijn voor Rashif, om zichzelf beter te begrijpen.

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

De Bastaard Annavan Kooij 0825

Anna van Kooij

⭐⭐⭐⭐ De Volkskrant

“De Bastaard van Rashif El Kaoui is een indringend en ontroerend pamflet dat nog lang nagonst”

⭐⭐⭐⭐ Nieuwsblad

“El Kaoui heeft alles in handen om zijn pamflet van een bastaard uit te laten groeien tot, in meer dan één betekenis, de voorstelling van zijn leven”

Theaterkrant

“Het is een betekenisvolle artistieke statement: het verhaal van El Kaoui blijft van hem en wordt niet ter consumptie of voor oppervlakkige empathie aan het publiek voorgeschoteld. In plaats daarvan eist hij ruimte voor poëtische abstractie op – en daarmee autonoom bestaansrecht, én als kunstenaar én als ‘bastaard’.”

Piet Menu

“In elk koningsdrama heb je de bastaard die ook zijn deel van de koek opeist. Altijd negatief geportretteerd. Wij herstellen dat beeld in ere want de toekomst is niet alleen aan de vrouw, ook zeker aan de bastaard.”

Rashif El Kaoui

Rashif El Kaoui

Tekst en spel

Rashif El Kaoui (Diest, 1988) is acteur, rapper, podcastmaker én schrijver. Als kind wilde hij tolk worden. De fascinatie voor taalbeheersing is gebleven; Rashif is rapper in het hiphopcollectief Equal en acteur in bezit van een Mastersgraad in Woordkunst. Ondernemend is hij ook, als medeoprichter van het VOF Nanda Yo, dat zich specialiseert in commerciële en artistieke audiovisuele producties. En dan geeft hij nog les in welsprekendheid, aan de Academie voor Woord te Mortsel.

Ahmet Polat

Ahmet Polat

Video en spel

Ahmet Polat (Roosendaal, 1978) is fotograaf, filmmaker en hoofdredacteur van Omroep HUMAN. Voor zijn documentaire fotografie won hij verschillende grote prijzen, waaronder de ICP Infinity Award in 2006. En terecht. De gevolgen van een verwoestende aardbeving, het dagelijks leven van een vluchteling, de veranderende stad; wanneer Ahmet het vastlegt pakt hij op een verfrissende manier de kern. En dat trekt je oog, onweerstaanbaar. Ahmet werkt zowel autonoom als in opdracht maar is altijd begaan.

Laryssa Kim

Laryssa Kim

Muziek en spel

Laryssa Kim is a rare type. An artist who has seized the precious ability to synthesize divergent sounds and practices into a wonderous and coherent whole, her rousing articulation of music’s most sensuous modes straddles both the academic and worldly as deftly as she scales ethereal heights.


Lucas De Man

Eindregie

Piet Menu

Artistiek advies

Ellen van Bunnik

Productieleider

Tom IJpelaar

Techniek

Birke Wobbes

Stagiaire video

Sascha de Jong

Stagiaire productie

Bonne Suits

Pakken met dank aan

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel