Het Zuidelijk Toneel met Hanneke Coolen-Colsters & SLOWPONY

Oren open project

Java, 1948.

Hanneke Coolen-Colsters vond het dagboek van haar opa die ze nooit heeft gekend. Hij vocht als Brabantse jongen langs Nederlandse kant in de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië. Op een bepaald moment stopt zijn dagboek. Die lege bladzijden waren voor Hanneke de reden om op onderzoek te gaan, op reis langs haar familie, Nederlandse veteranen om uiteindelijk te eindigen bij Irma Devita, de kleindochter van een Indonesische vrijheidsstrijder.

Brabants Dagblad

“De veteranen waren veelal de 90 al gepasseerd. Hun verhalen zijn aangrijpend, juist doordat ze zonder opsmuk worden gepresenteerd.”

Teaser

Oost Indisch Doof Dagboek 2

Dagboek van opa Colsters

Hanneke Coolen-Colsters

Hanneke Coolen-Colsters

Maker

Musicus in hart en nieren, daarbovenop film-theater-documentairemaakster. Niets gaat Hanneke te boven. Onverschrokken pakt zij elke uitdaging op. Met haar onverbeterlijke enthousiasme krijgt zij alles voor elkaar. Ze is eindeloos nieuwsgierig maar ook gedurfd kwetsbaar. Daarmee gaat ze als vanzelf met liefde de weerstand voorbij. Ze wil verwonderen en verbinden en maakt van elk podium haar thuis.

Met Het Zuidelijk Toneel neemt ze je komend seizoen mee in haar zoektocht “Java, 1948.” - naar de lege bladzijden van het dagboek van haar opa.

SLOWPONY

SLOWPONY

Vlaams-nederlands audioproductiehuis

Nele Eeckhout (1988, België) en Mirke Kist (1991, Nederland) zijn medeoprichters van productiehuis SLOWPONY en AudioCollectief SCHIK. SCHIK maakt audioverhalen voor op locatie en thuis. In radiodocumentaires, podcasts, sounddesign en live performances zoekt SCHIK naar de grens tussen verhaal en ervaring, de grens tussen radio en theater. SCHIK maakte voor de VPRO de podcasts El Tarangu (2019), BOB (2017) en Roes (2016). BOB ging in première op het IDFA in 2017 en won de publieksprijs bij De Tegel. Daarnaast won de serie de prijs voor beste ‘Storytelling’ en de prijs voor ‘Beste podcast van Nederland’ tijdens de uitreiking van de Dutch Podcast Awards.

Tim Verbeek

Artistieke begeleiding en productie

Michiel van Cauwelaert

Scenografie

Tijmen Bergman

Muziek

Tom IJpelaar

Techniek

Mike Weerts

Met dank aan

Hans van den Akker

Met dank aan

Lara Nuberg

Met dank aan

Yus Broersma

Met dank aan

Irma Devita

Met dank aan

Jostijn Ligtvoet

Fotografie

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel