De achterkant van Zeeland

Wat is jouw rol?

De achterkant van Zeeland

Ben je wel eens verdrietig? Vind je het leven ook zo saai? Zin in een feestje? Drugs voorzien in breed gedragen behoeftes. Spanning, energie, demping, verdoving, ontsnapping, rust: drugs zijn het zwarte goud van de moderne geluksindustrie.

Piet Menu Over De Achterkant Van

0:00

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Over de voorstelling

De Volkskrant

“Hun gespierde lijven tarten de zwaartekracht, in tricking zijn ze onverslaanbaar, de jongens uit de wijk. En toch, ver zal het ze niet brengen. Er zijn er niet veel die de wijk verlaten, een goed toekomstperspectief ontbreekt. Dat leidt tot frustratie, maar roept tegelijkertijd ook een gevoel van romantiek op. Van saamhorigheid en solidariteit, ongeschreven wetten en geheime gebruiken. Van deals, drugs, spanning en sensatie.”

Altijd iets te doen
  • Hoe is het om in een gevangenis te zijn? Waar kun je daar aan werken? En wat is de verantwoordelijkheid van de samenleving? In de inleiding op 9 oktober om 19:15 uur is gevangenisdirecteur Madelon van den Berg te gast om daarover te spreken. Madelon studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is na verschillende management- en directiefuncties bij de Dienst Justitiële Inrichtingen in januari gestart als directeur van de Penitentiaire Inrichting Middelburg.

    Tickets

Hoe is het om in een gevangenis te zijn? Waar kun je daar aan werken? En wat is de verantwoordelijkheid van de samenleving? In de inleiding op 9 oktober om 19:15 uur is gevangenisdirecteur Madelon van den Berg te gast om daarover te spreken. Madelon studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is na verschillende management- en directiefuncties bij de Dienst Justitiële Inrichtingen in januari gestart als directeur van de Penitentiaire Inrichting Middelburg.

Tickets

Criminal Minds

Diederik Stapel

“Drugscriminaliteit wordt met veel lawaai afgekeurd, maar tegelijkertijd smullen we van de romantische kant ervan. The Godfather en Scarface domineren de filmcanon, Breaking Bad en The Sopranos behoren tot de best bekeken en gewaardeerde series ooit, en de boeken over Holleeder vliegen de winkel uit. Die dubbelheid hebben we in de voorstelling verwerkt.”

A.H.J. Dautzenberg

Tekst

Diederik Stapel

Tekst

Joris van Midde

Regie

Bram Van Der Kelen

Eindregie

Piet Menu

Dramaturgie

Willibrord Keesen

Spelcoaching

Hans Maas

Regie assistentie

Marcel Osterop

Spel

Erwin Boschmans

Spel

Björn van der Doelen

Spel

Michiel Kerbosch

Spel

Huub Smit

Spel

Mike Weerts

Spel

Pepijn Korfage

Spel

Tessa De Boysère

Spel

Kelian Cieslak

Spel & tricking

Silvan Vasilda 

Spel & tricking

Stan Bannier

Techniek

Joost van Dijk

Muziek

Simon Haen

Decor

Stijn van Bruggen

Lichtontwerp

Martin Kers

Video

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel