Als je weet dat het einde nadert, waarover spreek je dan?

Conversations (at the end of the world)

Vandaag de dag vult onze wereld zich steeds meer met mogelijke eindes: oorlogen, smeulende conflicten, geopolitieke spanningen die opnieuw oplaaien, terreur met wortels in fenomenen waar we als samenleving maar geen antwoord op lijken te vinden, uitbuiting en agressie van een economisch systeem waarvan we niet weten hoe het te bestrijden.

Piet Menu over de voorstelling Conversations

0:00

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Kris Verdonck

Cutting Edge, 3 oktober 2017 ★★★★★

“Conversations is een bijzonder intelligente voorstelling op het snijvlak tussen ‘zijn’ en ‘niet zijn’.”

In Conversations (at the end of the world) wachten vijf personages op het einde dat onherroepelijk komt.

Wat bezoekers ervan vinden

De Morgen, 2 oktober 2017 ★★★★☆

“In die lange, zwijgzame momenten verdampt de grens tussen theater en beeldende kunst, en wordt je geconfronteerd met verstilde tableaus van een onthutsende schoonheid.”

8weekly.nl, 4 oktober 2017 ★★★★★

“Het doodstille einde is prachtig. Conversations (at the end of the world) vormt zo een indrukwekkende meditatie op de tijd en de dood.”

Volkskrant, 21 september 2017 ★★★★★

“Conversations is een gewaagd en tegelijkertijd prachtig theaterstuk.”

Kris Verdonck

Kris Verdonck

Concept en regie

Kris Verdonck In 2017, tien jaar na de première, werd I/II/III/IIII hernomen door ICK Amsterdam en opnieuw op het repertoire geplaatst. In september 2017 presenteerden A Two Dogs Company / Kris Verdonck en Het Zuidelijk Toneel de grote zaalproductie Conversations (at the end of the world) met acteurs Johan Leysen, Jan Steen, Jeroen Van der Ven, José Kuijpers en pianist Marino Formenti op scène. In April 2019 werd de nieuwe installatie DETAIL getoond in het kader van de expo Tendencies '19 in BOZAR. Tijdens het KunstenfestivaldesArts en het Spring Festival Utrecht in 2019 ging de voorstelling SOMETHING (out of nothing) in (avant-)première. In dit choreografisch werk delen vier dansers de scène met noise celliste Leila Bordreuil, een voice over en verschillende grote opblaassculpturen. SOMETHING (out of nothing) overschrijdt de grenzen van het theater en het museum, op zoek naar de fragiliteit van de mens tussen aanwezigheid en afwezigheid. Daarom werd parallel aan de voorstelling het installatiecircuit BOGUS I-III gepresenteerd in KANAL - Centre Pompidou. In 2020 zal Kris Verdonck opnieuw samenwerken met Johan Leysen in een tweede coproductie met Het Zuidelijk Toneel: ACT. ACT gaat dieper in op het werk van Samuel Beckett en zet Verdonck's fascinatie voor een staat van zijn tussen subject en object, tussen aanwezigheid en afwezigheid, verder.

Piet Menu

Artistiek advies

Jan Steen

Spel

Johan Leysen

Spel

Jeroen Van der Ven

Spel

Marino Formenti

Pianist

José Kuijpers

Spel

Kristof van Baarle

Dramaturgie

Charlotte De Somviele

Assistent dramaturgie

Arthur Janssen

Randprogrammering

Stan Bannier

Technisch coördinator

Dick Huetink

Techniek

Jan Van Gijsel

Techniek en lichtontwerp

Victor Hidalgo

Techniek

Janneke Defesche

Productie

Eefje Wijnings

Kostuums

Thomas van Son

Tourmanager

Partners

Downloads

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel