Het Zuidelijk en Makershuis Tilburg

Broedplaats voor ontwikkeling van podiumtalent

Makershuis Tilburg

Makershuis Tilburg, het samenwerkingsplatform van Het Zuidelijk Toneel, De NWE Vorst, DansBrabant, Theaters Tilburg en Festival Circolo, biedt (beginnende) kunstenaars mogelijkheden hun makerschap te ontwikkelen en een eigen praktijk op te bouwen.

Talenttrajecten

Residentie bij Het Zuidelijk Toneel

Makershuis_BramvanHelden_Foto 23 05 18 11 46 12

Bram van Helden

Bram van Helden maakt in samenwerking met Thijn Kolk plastic organismes, objecten van plastic die uit zichzelf lijken te bewegen. Door de bewegingen van het materiaal wordt het plastic voor even onderdeel van de levende wereld. 

Bram van Helden is de afgelopen weken vaste bewoner van ons pand geweest. Dat wil zeggen, alleen overdag, want dan onderzoekt hij de mogelijkheden van plastic voor zijn nieuwe project. Hij geeft namelijk een podium aan objecten van plastic en neemt daarmee een voorschot op het moment dat de mens er niet meer is en de aarde alleen nog bezaaid is met plastic. 

"In mijn residentie bij Het Zuidelijk Toneel ga ik vanuit verschillende perspectieven op zoek naar het leven in een plastic zeil. Ik stel me steeds de vraag hoe een zeil zou willen bewegen en probeer dat dan technisch voor elkaar te krijgen. Industrieel designer Thijn Kolk denkt en werkt met mij mee om die verbeeldingen fysiek te maken."

Al het andere

Een Ilias Campagnebeeld Web

Voorstelling

Makershuis Tilburg: Een Ilias

Makershuis Tilburg: Een Ilias

't Kan u precies niet deren
Gij blijft koppig zitten mokken in uw tent
En dat noemt zich dan een held

Straks zijn alle Grieken geveld
Gewoon omwille van een vrouw

Al het andere

Indemaak Banner 1

voorstelling

Makershuis Tilburg: Becky

Makershuis Tilburg: Becky

Een jonge vrouw kijkt verbaasd naar een nieuw stempel op haar voorhoofd: white privilege.
Witte wat? In de war, nieuwsgierig maar ook boos gaat zij de confrontatie aan met haar kleur, privileges, geschiedenis en verborgen racist. Met Becky presenteert de nieuwe bewoner van Makershuis Tilburg, theatercollectief DeMeiden., een voorstelling op het scherpst van de snede, over het beest in de mens dat naar boven komt zodra het zich bedreigt voelt.

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel