WOLK neemt mensen mee op reis naar zichzelf

Theatrale tocht van 'wat' je bent naar 'wie' je bent

project WOLK

Lucas De Man en Pascal Leboucq hebben midden in de stad 's-Hertogenbosch een WOLK gebouwd. Een toren van 22 meter hoog met daarin een wonderlijke theatrale queeste door een gangenstelsel met trappen en gangen die je leiden naar het dak. WOLK biedt een heerlijk uitzicht en een prachtig verhaal waarin een meisje jou op tocht neemt naar de top van een berg.


Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

​Kunstinstallatie WOLK

NRC, 5 augustus 2016 ★★★★☆

“Elders in de stad, bij de installatie Wolk van Lucas De Man en Pascal Leboucq, legt de bezoeker de weg af van het diepste donker naar stralend licht, van inferno naar hemel.”

Lucas De Man

Lucas De Man

Concept en regie

Lucas De Man (Roeselare, 1982) is regisseur bij HZT, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros). Lucas beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid energie die in alle richtingen stroomt: hij maakt theatervoorstellingen, beeldende kunstinstallaties, performances en projecten die buiten de disciplines treden. Hij verwondert, verstrooit, verbaast, verwart. Het doel is te komen tot een ont-moeting: een moment van niet moeten, een moment waarin je als mens jezelf mag zijn. Dit seizoen speelt hij bij HZT zijn De Man in Azië en Een democratische avond voor bijna iedereen. 

Pascal Leboucq

Concept en ontwerp

Kimberly Major

Projectleider

Piet Menu

Artistiek advies

Marc Alberto

Componist

Sylvain Vriens

Showcontrol

overigen

Het Zuidelijk
houdt je op de hoogte