De Man door Europa

Een reisverlag voor een optimistische toekomst

Na een succesvolle tournee in binnen- en buitenland is Lucas De Man dit seizoen bij je terug met De Man door Europa.

Reizen door tijd en continent
Aanslagen op Europees grondgebied, grenzen die worden gesloten, de oude dame genaamd Europa heeft het zwaar. De ontwikkeling waarin ons continent zich momenteel bevindt, vormt het uitgangspunt voor De Man door Europa. Voor deze solovoorstelling reisde Lucas De Man door Europa, deed 17 steden in 8 landen aan en interviewde meer dan 20 creators die opstaan en strijden voor verandering, om de maatschappij waarin ze leven vorm te geven. Lucas neemt jou mee op zijn reis en door de geschiedenis van Europa.

inhoud

Tijdens zijn reis door Europa sprak Lucas zowel met historici over de grote ‘oude’ meesters  zoals Jheronimus Bosch, Erasmus, Thomas More en Luther als de jonkies: kunstenaars, denkers en sociaal creatieve personen in de breedste zin van het woord die allen bezig zijn met hun zoektocht naar nieuwe manieren van samen-leven in deze tijden van veranderingen.

De pers over De Man door Europa:
“Lucas De Man pakt in De Man Door Europa zijn publiek op hartveroverende wijze in”
de Volkskrant

“Zelden meegemaakt dat een voorstelling zo’n actueel inzicht kon veroorzaken”
Cultureel Persbureau

Piet Menu: “In tijden van verandering, biedt ons rijke verleden inzichten voor de toekomst. Door letterlijk met elkaar in dialoog te gaan ontstaan komen we tot nieuwe zienswijzen. Lucas slaagt er als geen ander in je mee te nemen.”

Lucas De Man is regisseur bij Het Zuidelijk Toneel, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros). Lucas streeft ernaar om de publieke ruimte geen anonieme consumptiemarktplaats te laten zijn, maar een plek van verbinding, verwondering, verstrooiing, verbazing, verwarring en zo uiteindelijk: ont-moeting.

credits

concept, regie en spel Lucas De Man
videomontage en regie Ruut van der Beele
camera Ton Vorselaars en Pepijn Robben
dramaturgie, projectleider Kimberly Major
journalistieke ondersteuning Tomas Vanheste
artistiek advies Piet Menu