Het Zuidelijk doet Shakespeare

Wie heeft er echt de macht?

Macbeth

Lucas De Man regisseert de Shakespeare klassieker 'Macbeth', over het sluimerende gevoel van onmacht. Macbeth probeert zich staande te houden in een wereld waarin onzichtbare machthebbers regeren. Maar kan dat nog als iedereen iets van hem wil en alles wat hij doet en zegt openbaar is?

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Mijn Macbeth

NRC Handelsblad, 15 maart 2016 ★★★★☆

“'In gejaagd gespeelde scènes laat deze explosieve Macbeth overtuigend zien dat geweld altijd meer geweld oproept, en nooit minder.'”

Cast

Lucas De Man

Lucas De Man

Tekst en regie

Lucas De Man (Roeselare, 1982) is regisseur en artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros). Lucas beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid energie die in alle richtingen stroomt: hij maakt theatervoorstellingen, beeldende kunstinstallaties, performances en projecten die buiten de disciplines treden. Hij verwondert, verstrooit, verbaast, verwart. Het doel is te komen tot een ont-moeting: een moment van niet moeten, een moment waarin je als mens jezelf mag zijn. Hij maakte vele projecten bij Het Zuidelijk Toneel o.a.; De Man in Azië, De Man is Lam, Democracy 3.0, De Bastaard en dit seizoen is hij betrokken bij het project Het meisje met de zwavelstokjes over kinderarmoede.

Jamal Ouariachi

Tekst

Mark Kraan

Spel

Saskia Temmink

Spel

Servaas Petrov

Spel

Dennis Coenen

Spel

Ludo Hoogmartens

Spel

Isil Vos

Spel

Hendrik Aerts

Dramaturgie

Pascal Leboucq

Toneelbeeld

Sacha Zwiers

Kostuumontwerp

Karl Klomp

Videokunst

Julian Maiwald

Lichtontwerp

Tom Blokdijk

Tekstdramaturgie

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel