De achterkant van Breda

Wat is jouw rol?

De achterkant van Breda

Ben je wel eens verdrietig? Vind je het leven ook zo saai? Zin in een feestje? Drugs voorzien in breed gedragen behoeftes. Spanning, energie, demping, verdoving, ontsnapping, rust: drugs zijn het zwarte goud van de moderne geluksindustrie.

Piet Menu Over De Achterkant Van

0:00

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Over de voorstelling

Altijd iets te doen
  • 23 oktober aanstaande vieren we de lancering van de eerste aflevering van De wereld van Jan de Man, met een debat in het Chassé Theater in Breda. Te gast zijn o.a. Miranda de Meijer (bijzonder hoogleraar Openbaar Ministerie en advocaat-generaal bij datzelfde OM) en Noor Smits van het Veiligheidshuis Tiel. Piet Menu, artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel, leidt het gesprek. Start 19.00 uur, toegang is gratis. Vanaf dat moment is de eerste uitzending ook te beluisteren online. 

    Tickets

23 oktober aanstaande vieren we de lancering van de eerste aflevering van De wereld van Jan de Man, met een debat in het Chassé Theater in Breda. Te gast zijn o.a. Miranda de Meijer (bijzonder hoogleraar Openbaar Ministerie en advocaat-generaal bij datzelfde OM) en Noor Smits van het Veiligheidshuis Tiel. Piet Menu, artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel, leidt het gesprek. Start 19.00 uur, toegang is gratis. Vanaf dat moment is de eerste uitzending ook te beluisteren online. 

Tickets

De Volkskrant

“Hun gespierde lijven tarten de zwaartekracht, in tricking zijn ze onverslaanbaar, de jongens uit de wijk. En toch, ver zal het ze niet brengen. Er zijn er niet veel die de wijk verlaten, een goed toekomstperspectief ontbreekt. Dat leidt tot frustratie, maar roept tegelijkertijd ook een gevoel van romantiek op. Van saamhorigheid en solidariteit, ongeschreven wetten en geheime gebruiken. Van deals, drugs, spanning en sensatie.”

Paul Depla, burgemeester Breda en voorzitter van de Raad van Toezicht van HZT

“De drugscriminaliteit is in het zuiden van het land nu eenmaal een groter probleem dan elders. Door de ligging, logistiek, maar ook de mentaliteit: we doppen hier onze eigen boontjes wel. Theater is bij uitstek een manier om de complexe werkelijkheid anders te laten binnenkomen.”

Criminal Minds

A.H.J. Dautzenberg

Tekst

Diederik Stapel

Tekst

Bram Van Der Kelen

Eindregie

Joris van Midde

Regie

Piet Menu

Dramaturgie

Willibrord Keesen

Spelcoaching

Hans Maas

Regie assistentie

Marcel Osterop

Spel

Erwin Boschmans

Spel

Björn van der Doelen

Spel

Michiel Kerbosch

Spel

Huub Smit

Spel

Mike Weerts

Spel

Tessa De Boysère

Spel

Pepijn Korfage

Spel

Kelian Cieslak

Spel & tricking

Silvan Vasilda 

Spel & tricking

Stan Bannier

Techniek

Joost van Dijk

Muziek

Simon Haen

Decor

Stijn van Bruggen

Lichtontwerp

Martin Kers

Video

Blijf in contact met
Het Zuidelijk Toneel