Het Zuidelijk Toneel & Club Gewalt

Een mini-operette vol bazige hofdames, dansende pruiken en verhitte ontmoetingen

Drei, vier, flirt mit mir

Na Eins, zwei, Schweinerei tellen we door naar Drei, vier, flirt mit mir. Met grote zin en nood buigen wij ons opnieuw over een negentiende eeuwse farce van Johann Nestroy. Ditmaal is deze komische mini-operette geen totale chaos met blote billen, maar gaan we voor 100% doorgecomponeerd plus mooie jurken en pruiken. Vijf acteurs/dansers lokken ons via de waterput, de slottuin en het kasteel, in de armen van de ware liefde.

NRC over Eins, zwei, Schweinerei van Sarah Moeremans

“Eins, zwei, Schweinerei is een uitzinnig theaterfeestje, een in sneltreinvaart gespeelde onderwijssatire vol gekonkel, gefezel en gedraai.”

de Volkskrant over Eins, zwei, Schweinerei van Sarah Moeremans

“Liefde, ambitie, afgunst, het speelt allemaal in Eins, zwei, Schweinerei. Oude clichés en hedendaags taalgebruik wisselen elkaar rap af..”

Sarah Moeremans

Sarah Moeremans

Regie, vertaling en bewerking

Sarah Moeremans (1979) is regisseur, acteur en vormgever. Ze volgde de acteursopleiding bij studio Herman Teirlinck en de regieopleiding aan de Theaterschool in Amsterdam. Ze werkte sinds haar afstuderen met diverse theatergezelschappen, regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Vanaf 2021 is ze vaste maker en co-artistiek leider bij Het Zuidelijk Toneel.

Club Gewalt

Club Gewalt

Spel

Over Club Gewalt

CLUB GEWALT is hét muziek & performance collectief uit Rotterdam. Ze maken, componeren, produceren en performen eigen werk waarin muziek altijd het begin- midden en eindpunt is. Ze houden net zoveel van autotune als van Monteverdi.

Club Gewalt is Gerty van der Perre, Amir Vahidi, Suzanne Kipping, Robbert Klein, Loulou Hameleers, Sanna Elon Vrij, Anne van de Wetering (dramaturg) en Rick Mouwen (zakelijk leider).

Joachim Robbrecht

Dramaturgie

Anne van de Wetering

Dramaturgie

Johann Nestroy

Tekst

Joep van der Geest

Vertaling, bewerking en spel

Gillis Biesheuvel

Vertaling, bewerking en spel

Louis van der Waal

Spel

Alicia Boedhoe

Spel

Robbert Klein

Compositie

Suzanne Kipping

Compositie

Amir Vahidi

Compositie

Piet Menu

Artistiek advies

Daphne de Winkel

Kostuums

Emile van Gils

Lichtontwerp

Rianne Valstar

Productie

Joris van Oosterhout

Eerste inspediënt

Sofie Knijff

Fotograaf