Het Zuidelijk Toneel & Club Gewalt

Een mini-operette vol bazige hofdames, dansende pruiken en verhitte ontmoetingen

Drei, vier, flirt mit mir

Na Eins, zwei, Schweinerei tellen we door naar Drei, vier, flirt mit mir. Met grote zin en nood buigen wij ons opnieuw over een negentiende eeuwse farce van Johann Nestroy. Ditmaal is deze komische mini-operette geen totale chaos met blote billen, maar gaan we voor 100% doorgecomponeerd plus mooie jurken en pruiken. Vijf acteurs/dansers lokken ons via de waterput, de slottuin en het kasteel, in de armen van de ware liefde.

Tickets & Data

Sorry, voor deze voorstelling staat momenteel niets gepland.

Theaterkrant

“Het Zuidelijk Toneel en Club Gewalt sturen in dertig doordenderende en uiterst vermakelijke minuten het publiek met een wezenlijk stukje maatschappijkritiek naar huis (het blijft tenslotte Moeremans Parade of niet).”

Theaterkrant

“Tussen alle vrolijke ongein door is er en passant op muzikaal vlak heel wat te genieten, bijvoorbeeld in de vele meerstemmige klankcomposities en onverwacht mooi gezongen dialogen.”

Trouw

“Een klucht over de vloek van rode haren, gespeeld door een vijfkoppig ensemble, dat steeds in zingen uitbarst.. ..de pruiken, de liedjes en het contact met het publiek zijn vermakelijk.”

Sarah Moeremans

Sarah Moeremans

Regie, vertaling en bewerking

Sarah Moeremans (1979) is regisseur, acteur en vormgever. Ze volgde de acteursopleiding bij studio Herman Teirlinck en de regieopleiding aan de Theaterschool in Amsterdam. Ze werkte sinds haar afstuderen met diverse theatergezelschappen, regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Vanaf 2021 is ze vaste maker en co-artistiek leider bij Het Zuidelijk Toneel.

Club Gewalt

Club Gewalt

Spel & compositie

Over Club Gewalt

CLUB GEWALT is hét muziek & performance collectief uit Rotterdam. Ze maken, componeren, produceren en performen eigen werk waarin muziek altijd het begin- midden en eindpunt is. Ze houden net zoveel van autotune als van Monteverdi.

Club Gewalt is Gerty van der Perre, Amir Vahidi, Suzanne Kipping, Robbert Klein, Loulou Hameleers, Sanna Elon Vrij, Anne van de Wetering (dramaturg) en Rick Mouwen (zakelijk leider).

Joachim Robbrecht

Dramaturgie

Anne van de Wetering

Dramaturgie

Johann Nestroy

Tekst

Joep van der Geest

Vertaling, bewerking en spel

Gillis Biesheuvel

Vertaling, bewerking en spel

Louis van der Waal

Spel

Alicia Boedhoe

Spel

Robbert Klein

Compositie

Suzanne Kipping

Compositie

Amir Vahidi

Spel

Gerty van de Perre

Spel

Loulou Hameleers

Spel

Sanna Elon Vrij

Spel

Piet Menu

Artistiek advies

Daphne de Winkel

Kostuums

Stan Bannier

Lichtontwerp

Rianne Valstar

Productie

Joris van Oosterhout

Eerste inspediënt

Sofie Knijff

Fotograaf