Worlding
over het scheppen van werelden met taal 22-23
Worlding
Een wezenskenmerk van theater is het vermogen om in die donkere theaterzaal een wereld te laten ontstaan waarin we met zijn allen even in geloven. Het scheppen van werelden is niet langer het voorrecht van de kunsten. On- en offline vinden groepen en individuen elkaar in steeds nieuwe zelfgemaakte werkelijkheden. De een al gekker dan de andere. En het vreemde is, dat hoe wij denken over de wereld ook bepaalt hoe wij de wereld zien, en niet omgekeerd. Doe maar even deze kleine denkoefening: wat is volgens jou de gemiddelde levensverwachting wereldwijd? 50, 60 of 70 jaar? Het juiste antwoord is c. Misschien gaat het toch beter met de wereld dan we dachten.

Voorstelling
A Masterpiece
A Masterpiece
Or at least a brave attempt
In de performance A Masterpiece probeert Dennis Vanderbroeck een meesterwerk te maken. Aan de hand van performances van zijn helden, van Yves Klein en Bruce Nauman tot Tina Turner, poogt Dennis om via hun genialiteit te komen tot die van hemzelf. Met de stem van zijn vader, 61 jaar en de ziekte van Alzheimer, als zijn handleiding. Zijn vaders voortschrijdende vergeetproces als race tegen de klok. Een wedstrijd om zelf nooit vergeten te worden.

Voorstelling
BOG.2
BOG.2
Vier dertigers proberen het gehele leven te herstructureren. Tien jaar nadat ze als prille twintigers een eerste poging deden om dat wat je ‘je leven’ noemt te overzien, pogen ze het als dertigers opnieuw. Ze zoomen voor een tweede keer uit op de complexe veelheid van het bestaan, hopend dat het grotere geheel duidelijk wordt. Net zoals wanneer je vanuit een opstijgend vliegtuig de structuren van de chaotische stad herkent.