Sarah Moeremans

Grip verliezen en het gevoel hebben daarin alleen te zijn

What Ever Happened to Mr. Pete?

Harold Pinter, Samuel Beckett, Luis Buñuel en David Lynch maken samen een voorstelling over de individuele mens. Dat moet ongeveer de kortste manier zijn om duidelijk te maken wat het streven is van Joachim Robbrecht en Sarah Moeremans. Samen bakken ze weer een nieuw broodje. Luchtig, krokant en met voldoende filosofische stevigheid om er een paar weken op te kauwen. Ruimhartig belegd met spelplezier en inventiviteit. Een voorstelling over eenzaamheid, gemeenschappelijkheid en controleverlies. Of zoals Joachim de voorstelling omschreef: “er is geen touw om je aan vast te houden of je aan op te hangen.”

Trailer & Publieksreacties What Ever Happened to Mr. Pete?

⭐⭐⭐⭐ de Volkskrant

“Acteur Joep van der Geest weet Mr. Pete met weinig woorden en terugtrekkende motoriek prachtig gestalte te geven. Aan de andere kant van het oudroze gordijn zal Gillis Biesheuvel als tweede Mr. Pete vast evenveel ontroering en sympathie opwekken.”

⭐⭐⭐⭐ NRC

““Een hartverscheurend portret van eenzaamheid en vervreemding.””

Specificaties

Piet Menu

“'In vorm de meest bijzondere voorstelling van het afgelopen jaar. In inhoud grappig, troostend en verdrietig tegelijk. Konden we maar vaker de doeken om ons heen laten vallen.'”

Sarah Moeremans

Sarah Moeremans

Regie & tekst

Sarah Moeremans (1979) wordt in 2025 de nieuwe artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel. Sinds 2021 is ze betrokken als vaste regisseur en co-artistiek leider bij het gezelschap. Eerder werkte ze voor o.a. voor Oostpool en het Noord Nederland Toneel. Sarahs werk is filosofisch reflectief met een vleugje satire en taal als de belangrijkste bouwsteen. Sinds 2013 werkt ze zeer regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Bij Het Zuidelijk Toneel maakte ze o.a. de succesvoorstellingen Rijgen, What Ever Happened to Mr. Pete? en Shut Up and Play with Me.

Joachim Robrecht

Dramaturgie & tekst

Joep van der Geest

Tekst & spel

Gillis Biesheuvel

Tekst & spel

Judith van den Berg

Tekst & spel

Luca Bötzel

Spel

Myrthe van der Vuurst de Vries

Spel

Juliette Luppes

Spel

Alicia Boedhoe

Spel