Publiek en twee spelers spelen een nooit eerder gespeeld spel

Shut Up and Play with Me

Spelen is hot: Op elke straathoek vind je een escape room, Squid Game is de populairste Netflixserie in tijden, de game industrie is één van de snelst groeiende, en nu het weer mag, verzamelen LARP fanatici zich in de bossen.

Een spel heeft - als een bezweringsformule - de kracht om een eigen wereld te scheppen binnen de echte wereld, waarin eigen regels bestaan, en waar onze eer of ons leven schijnbaar op het spel staat. We kunnen er onmogelijk relativeren en zetten er alles op alles, ook al is het ‘maar’ spel.

Omschrijving

Specificaties

Sarah Moeremans

Sarah Moeremans

Regie

Sarah Moeremans (1979) wordt in 2025 de nieuwe artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel. Sinds 2021 is ze betrokken als vaste regisseur en co-artistiek leider bij het gezelschap. Eerder werkte ze voor o.a. voor Oostpool en het Noord Nederland Toneel. Sarahs werk is filosofisch reflectief met een vleugje satire en taal als de belangrijkste bouwsteen. Sinds 2013 werkt ze zeer regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Bij Het Zuidelijk Toneel maakte ze o.a. de succesvoorstellingen Rijgen, What Ever Happened to Mr. Pete? en Shut Up and Play with Me.

Joachim Robrecht

Tekst

Louis van der Waal

Spel

Joep van der Geest

Spel

Piet Menu

Artistiek advies