Het Zuidelijk Toneel met Schippers&VanGucht

Intiem theater in een gondeltje

Radman

Ook zonder zaal willen we theater blijven brengen, dus bedachten we een unieke en veilige theaterbeleving voor iedereen, van jong tot oud, cultuurliefhebber tot kermisfanaat. In een 18 meter hoog reuzenrad speur je met een koptelefoon op het hoofd en toneelkijker in de hand naar sporen van het verhaal. Intiem theater in een gondeltje uitkijkend over de stad. Nu verkrijgbaar in het Nederlands, Engels én Fries!

Piet Menu

“'Een must voor de opening van je theaterseizoen of een leuk festival. Val op en boek Radman.'”

Radman bij Omroep Brabant

Omschrijving

Eindhovens Dagblad

““Radman is magisch coronaproof ‘theater’ zonder acteurs. Al ga je ook daar aan twijfelen: die mannen daar boven, op dat hoogste flatbalkon, zijn dat niet gewoon acteurs? ””

Radman op de stoep van jouw theater?​

Schippers&VanGucht

Schippers&VanGucht

Artistiek concept & regie

Schippers&VanGucht is de naam van het makersduo Jellie Schippers (theatermaker en regisseur) en Myriam Van Gucht (theatermaker en scenograaf). Samen met Dorine Cremers (zakelijk leider) & Joanne Mensert (creatief producent) vormen zij een collectief.

S&VG maakt aanstekelijke voorstellingen die een gesprek tussen generaties op gang brengen over vindingrijkheid en het vermogen om van mening te kunnen veranderen: essentiële eigenschappen om maatschappelijke problemen aan te pakken. De theaterervaringen van S&VG maken het mogelijk een moment in de tijd te vangen en de blik te kantelen.

Jellie Schippers

Maker

Myriam van Gucht

Maker

Piet Menu

Concept & artistiek advies

Gerda Dendooven

Tekst

The Colorist Orchestra

Muziek compositie

Jan Bijvoet

Stem nederlandse + engelse radman

Joop Wittermans

Stem friese radman

Peter Sijbenga

Vertaling friese radman

Educatie