Het Zuidelijk Toneel, Theater Artemis en hetpaleis

Een voorstelling in z'n achteruit

Het eind van het begin van het einde (8+)

Onder een dik pak sneeuw zou een voorstelling te zien moeten zijn. Althans, dat zeiden ze bij de kassa toen we de kaartjes kochten. Plotseling dwarrelen er sneeuwvlokjes omhoog en komt er iets tevoorschijn dat lijkt op een lege toneelvloer. Is dit het begin? Is dit het einde? Hallo…?

Deze familievoorstelling voor iedereen vanaf acht jaar start waar normaal alle anderen eindigen: acteurs naar huis en alle spullen in de vrachtwagen. Klaar om door te rijden naar het volgende theater. Maar wat als er ondertussen helemaal geen theaters meer zijn? Het eind van het begin van het einde probeert als voorstelling wanhopig nog iets voor te stellen. Misschien is het allerlaatste verhaal nog te redden of is er zelfs een weg terug. Wie helpt er mee?

Meer info

Specificaties

Onderwijs

Piet Menu over Jetse Batelaan

“Jetse Batelaan floreert in de grote zaal. Hij gebruikt alle middelen die het theater in zich heeft om ons ervaringen en verwachtingen te doen kantelen. Je weet waar het begint maar nooit waar het eindigt. En daar hou ik van.”

⭐⭐⭐⭐⭐ De Standaard - over Het Eind van het begin van het Einde

“Batelaan is erin geslaagd om tijdens de coronacrisis een grootschalige productie te realiseren die ook nog eens urgent reflecteert op de periode waarin er maandenlang geen theater was.”

⭐⭐⭐⭐⭐ De Morgen- over Het Eind van het begin van het Einde

“Dit alles gebundeld in een waanzinnige theaterervaring; Batelaan overtreft zichzelf in ambitie en radicaliteit. En in verbeelding, natuurlijk.”

Brabants Dagblad - over Het Eind van het begin van het Einde

“Het eind van het begin van het einde (...) is één groot spektakel. Vol intelligente geestige vondsten, en nonsens.”

Jetse Batelaan

Jetse Batelaan

Regie

Jetse Batelaan (Leiden, 1978) is regisseur en artistiek leider van Theater Artemis. Hij heeft oog voor de ploeterende mens en met die blik maakt hij beeldend, fantasievol en helder theater dat verrast en raakt. Zijn aanpak is radicaal. Hij won in de afgelopen jaren verschillende nominaties en prijzen o.a. voor 'Het verhaal van het verhaal'.

Willemijn Zevenhuijzen

Spel

Goele Derick

Spel

Joep van der Geest

Spel

Elias De Bruyne

Spel

Julia Ghysels

Spel

Gina Beuk

Spel

Lucas van der Vegt

Spel

Theun Mosk

Decor- en lichtontwerp

Gerjan Piksen

Muziek

Liesbet Swings

Kostuumontwerp

Koen Haagdorens

Dramaturgie

Piet Menu

Artistiek advies

Els De Bodt

Artistiek advies

Tim Verbeek

Regie-assistent