Het Zuidelijk Toneel & Tom Struyf

Documentaire theater over de geschiedenis en toekomst van psychiatrie

Finding Willard

Welke plek geven we mensen die afwijken van de norm in onze samenleving? Wat betekent het om voor elkaar te zorgen in veranderende tijden? In dit met prachtige video ondersteunde reisverhaal toont Tom Struyf zijn persoonlijke zoektocht naar onze omgang met de mensen die uit de boot vallen. Een verhaal over opbouw en verval, over zorg en gemeenschap.

Omschrijving

Specificaties

Artistiek leider Piet Menu over deze voorstelling:

“Tom Struyf combineert de filmische kracht die we ook al met True Copy/Berlin lieten zien met zijn eigen fysieke aanwezigheid op een podium. Hij maakt de geschiedenis van de psychiatrie en het zorgen voor elkaar persoonlijk en aangrijpend met zijn meersterlijk verteltalent.”

Tom Struyf

Tom Struyf

Concept, tekst en spel

Tom Struyf (1983) is theatermaker, schrijver en landschapsontwerper. In zijn theaterwerk maakt hij het publiek deel van een persoonlijke, integere zoektocht. Terugkerende fascinaties zijn de vermenging van feit en fictie in de wereld om ons heen, hoe we ons verhouden tot verleden en toekomst, en de invloed van maatschappelijke veranderingen op het persoonlijke leven van mensen en gemeenschappen.

Fien Leysen

Co-creatie, camera en montage

Willem De Maeseneer

Co-creatie

Geert De Vleesschauwer

Camera, montage en technische supervisie

Bert Hornikx

Muziek

Manu Siebens

Vormgeving en installatie

Ina Peeters

Vormgeving en installatie

Partners

Educatie