Het Zuidelijk Toneel met Hanneke Coolen-Colsters & SLOWPONY

Interactief hoorspel voor alle locaties

Java, 1948.

Een man van negentig jaar staat in Roosendaal op na een lezing van Hanneke Coolen-Colsters over haar opa in Indonesië. Hij vertelt heel aarzelend over zijn tijd in het jappenkamp en besluit voorzichtig dat Nederland niet alleen maar goede dingen heeft gedaan. De zaal luistert in stilte. Die stilte trof ons. We hebben nog geen taal gevonden om met elkaar te discussiëren over het koloniale verleden.

Omschrijving

Bekijk de teaser

Specificaties

Piet Menu

“'We moeten spreken met elkaar. Deze voorstelling heeft alle troeven in handen om met diverse generaties een inlevend gesprek te voeren over geschiedenis, schuld, toeval en hoop voor een betere toekomst.'”

Hanneke Coolen-Colsters

Hanneke Coolen-Colsters

Research & spel

Musicus in hart en nieren, daarbovenop film-theater-documentairemaakster. Niets gaat Hanneke te boven. Onverschrokken pakt zij elke uitdaging op. Met haar onverbeterlijke enthousiasme krijgt zij alles voor elkaar. Ze is eindeloos nieuwsgierig maar ook gedurfd kwetsbaar. Daarmee gaat ze als vanzelf met liefde de weerstand voorbij. Ze wil verwonderen en verbinden en maakt van elk podium haar thuis.

Met Het Zuidelijk Toneel neemt ze je komend seizoen mee in haar zoektocht “Java, 1948.” - naar de lege bladzijden van het dagboek van haar opa.

SLOWPONY

SLOWPONY

Research & maker

Nele Eeckhout (1988, België) en Mirke Kist (1991, Nederland) zijn medeoprichters van productiehuis SLOWPONY en AudioCollectief SCHIK. SCHIK maakt audioverhalen voor op locatie en thuis. In radiodocumentaires, podcasts, sounddesign en live performances zoekt SCHIK naar de grens tussen verhaal en ervaring, de grens tussen radio en theater. SCHIK maakte voor de VPRO de podcasts El Tarangu (2019), BOB (2017) en Roes (2016). BOB ging in première op het IDFA in 2017 en won de publieksprijs bij De Tegel. Daarnaast won de serie de prijs voor beste ‘Storytelling’ en de prijs voor ‘Beste podcast van Nederland’ tijdens de uitreiking van de Dutch Podcast Awards.

Piet Menu

Dramaturgie

Tim Verbeek

Artistieke begeleiding en productie

Michiel van Cauwelaert

Scenografie

Tijmen Bergman

Muziek

Tom IJpelaar

Techniek

Mike Weerts

Met dank aan

Hans van den Akker

Met dank aan

Lara Nuberg

Met dank aan

Yus Broersma

Met dank aan

Irma Devita

Met dank aan

Jostijn Ligtvoet

Fotografie

Educatie