De Man is Lam

Een zoektocht naar man-zijn vandaag de dag
 

Echte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen, maken vuur en plakken banden. Maar tegelijk wordt er ook verwacht dat ze mee snikken met Grey’s Anatomy, kaarsjes aansteken en de gezinstaken evenwichtig oppakken. Het valt kortom niet mee om man te zijn in onze huidige sterk vervrouwelijkte maatschappij, vol tegenstijdige verwachtingen. De Man verkeert in crisis!
Lucas De Man (creator en tv-presentator), Ahmet  Polat (fotograaf en filmmaker) en Rashif El Kaoui (audiovisueel kunstenaar) luiden uit naam van alle mannen de noodklok en trekken, op zoek naar antwoorden, gezamenlijk op onderzoek uit. Wat betekent het vandaag de dag om man te zijn?

inhoud

Van de wetenschapper tot de buurman, van pastoor tot imam, van beste vrienden tot volslagen vreemden. Allemaal geven ze hun visie op man-zijn anno nu.  Met  rode oortjes volgden ze de workshop ‘ontdek de oerman in jezelf’ en leerden bij tijdens de ‘mannenemancipatiecursus’. Het resultaat van deze zoektocht is te zien in De Man Is Lam, een prikkelende rollercoaster door de wereld van de man.

Piet Menu: “Na De Man Door Europa zoekt Lucas De Man, het in De Man Is Lam dicht bij zichzelf. Door persoonlijke grenzen open te stellen en andere perspectieven binnen te laten komen, ontstaat als vanzelf een moment van ontdekking en herkenning.”

Lucas De Man: “Vergelijk onze generatie mannen met de feministen die net na de eerste emancipatiegolf hun beha verbrandden. En tegelijk wil ik mij niet schamen voor mijn testosteron of agressie. Ik wil hout hakken, hard optrekken met mijn auto en knuffelen en in alles evenveel man zijn.”

Volg de zoektocht van Lucas, Ahmet en Rashif op demanislam.nl.

credits

van, door en met Lucas De Man, Ahmet Polat, Rashif El Kaoui
vormgeving Pascal Leboucq
artistiek advies Piet Menu

De Man Is Lam is een productie van Stage-Z (het producerende huisgezelschap van Theater Zuidplein), Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden

agenda
pers

Recensie in de Volkskrant op 15 mei 2017
“In een openhartige, geestige mix van ego- en documentair theater gaat Lucas De Man op zoek naar de betekenis van het man-zijn anno nu.”
Lees de volledige recensie >>

Recensie van De Man is Lam op zubb.nl, 8 april 2017
"Hij praat zo heerlijk exact en expressief over man-zijn [...]"
Lees de volledige recensie >>>

educatie